Gündem Nöbet kulübesinde canlarına kıydılar

Nöbet kulübesinde canlarına kıydılar

30.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son dönemde artan asker intiharlarına iki vaka daha eklendi. Kütahya ve Kocaeli’de vatani görevini yapan iki asker intihar etti.

Nöbet kulübesinde canlarına kıydılar

Kütahya’da askeri gazino bahçesindeki kulübede nöbet tutan, 21 yaşındaki er Müslüm Erdem, piyade tüfeğiyle intihar etti. Olay, dün saat 03.00 sıralarında Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı’na bağlı Askeri Gazino Müdürlüğü bahçesinde meydana geldi.
Müslüm Erdem, nöbet tutarken kulübede piyade tüfeğini göğsüne dayayarak tetiği çekti. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekibinin çabalarına rağmen Erdem kurtarılamadı.
Erdem’in arkadaşlarına Bitlis’te yaşayan babasının kanser hastası olduğunu ve bu duruma üzüldüğünü söylediği belirtildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

‘Yokluk son kimliğim’
Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı 1. Ulaştırma Terminal Birlik Komutanlığı’nda vatani görevini yapmakta olan 21 yaşındaki Mehmet Akif Adıyaman, silahını çenesinin altına dayadıktan sonra tetiği çekti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Adıyaman kurtarılamadı. Adıyaman’ın intiharından saatler önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasına “Madem ki yokluğumla daha mutlusun, o halde yokluk, benim bu aşk için büründüğüm son kimlik olsun” mesajını yazdığı dikkati çekti.
Atatürk Havalimanı Jandarma Koruma Bölük Komutanlığı’nda vatani görevini yapan 21 yaşındaki Levent Besin, nöbet tuttuğu kulübede tüfeğinin ateş alması sonucu karnından yaralandı. Besin’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.