Dünya Norveç dünyanın en mutlu ülkesi

Norveç dünyanın en mutlu ülkesi

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Ağı’nın hazırladığı 2017 Dünya Mutluluk Raporu’na göre Norveçliler dünyanın en mutlu insanları.

Norveç dünyanın en mutlu ülkesi

2012 yılından beri düzenli olarak yapılan anketlerde geçen yıl dördüncü sırada olan Norveç 2016’nın birincisi Danimarka’yı tahtından indirdi. İkinci sıraya düşen Danimarka’yı İzlanda, İsviçre ve Finlandiya izledi.

Haberin Devamı

Raporu hazırlayanlar, Norveç’in en büyük gelir kaynağı olan petrolün fiyatının düşmesine rağmen, ülkedeki mutluluk oranının yükseldiğine dikkat çekiyor. İlk sıralarda yer alan ülkeler, rapor hazırlanırken dikkate alınan ve mutluluğu artırdığı belirtilen sağlık, sosyal güvence, gelir, iyi yönetim, özgürlükler ve cömertlik gibi unsurlarda yüksek puan aldı.

Amerikalılar ise, gelirleri yükselmesine rağmen daha az mutlu olduklarını söyledi. ABD, Mutluluk Raporu’nda bir basamak gerileyerek 14. sıraya indi. Almanya 16. sırada, İngiltere 19. sırada ve Fransa 31. sırada yer aldı.

Son 10 yılda ABD’deki mutluluk oranı yüzde 5 azaldı. 155 ülkenin yer aldığı raporda Türkiye ise 78. sıradan 69.’luğa yükseldi. Listenin sonunda ise Orta Afrika Cumhuriyeti yer alırken onu, Burundi, Tanzanya, Suriye ve Ruanda izledi.

Yazarlar