Mersin NÜKLEER KARŞITLARINDAN OTEL ÖNÜNDE ALTERNATİF İFTAR

NÜKLEER KARŞITLARINDAN OTEL ÖNÜNDE ALTERNATİF İFTAR

10.07.2015 - 14:15 | Son Güncellenme:

.

NÜKLEER KARŞITLARINDAN OTEL ÖNÜNDE ALTERNATİF İFTAR

Mersin’de Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, Akkuyu NGS firmasının bir otelde verdiği iftar yemeğine alternatif olarak aynı otelin önünde ’Yeryüzü Sofrası’ kurarak tepkilerini dile getirdiler.
Akkuyu Nükleer Güç Santrali şirketinin bir otelde iftar programı düzenlediği bilgisini alan Mersin Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, aynı otelin önünde alternatif iftar etkinliği yaptı. Nükleer karşıtları, ’Yeryüzü Sofrası’ adını verdikleri etkinlik kapsamında evlerinden getirdikleri yemeklerle otel önüne serdikleri yer sofrasında iftar açtı. Mersin NKP Dönem Sözcüsü Gazi Düz yaptığı açıklamada, Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesinde hem doğayı hem de insan yaşamını tehdit eden bir nükleer santral yapılmasının planlandığını belirterek, "Mücadelemiz bu nükleer santralin yapımına karşı durmak. Bugün de nükleer santrali yapan firmanın burada bir iftar yemeği düzenlediğini duyduk. Yani halkın taraftar olmadığı, ama bu nükleer enerji üzerinden kendisine fayda sağlayacak kurumların ve bazı kesimlerin katıldığı bir yemek var burada. Biz de bugün bu yemeğe alternatif olarak halkın da burada olduğunu, halkın da düşüncelerini ifade ettiğini ve nükleer santral istemediğini bu şekilde göstermeye çalışıyoruz" dedi.
Bu santralin varlığının sadece burada yaşayan insanlar için değil, tüm Türkiye ve Akdeniz’e kıyısı olan herkes için tehdit olduğunu öne süren Düz, "Biz artık bu tehdidin ortadan kalkmasını istiyoruz. Gelişmiş ülkeler bu tehdidi kaldırmak için adım atıyorlar. Biz başka ülkelerin terk ettiği bir enerji türüne karşı durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.