Gündem Nusret Güner’e ‘hakaret’ davası

Nusret Güner’e ‘hakaret’ davası

02.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Balyoz davası kararı açıklandıktan sonra Donanma Komutanlığı’ndan istifa eden emekli Oramiral Nusret Güner hakkında kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’na “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” ettiği iddiasıyla 7 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldığı ortaya çıktı.

Nusret Güner’e ‘hakaret’ davası


Balyoz davası kararı açıklandıktan sonra tepki amacıyla Donanma Komutanlığı’ndan istifa eden Güner, emekli olduktan sonra da 1 Haziran 2014’te kişisel Twitter hesabından, Beyaz Fırtına Tatbikatı’na katılan Özel ve Bostanoğlu’nu sert ifadelerle eleştirdi. Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin suç duyurusu üzerine Güner hakkında soruşturma başlatıldı. Güner, ifadesinde, Özel ve Bostanoğlu’na karşı sert eleştirilerini devam ettirirken, “Astlık-üstlük münasebetlerine zarar verenler, teğmene ve orgeneral/oramirale aynı cezayı verenlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Takipsizlik kaldırıldı
Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Güner’in sözlerini AİHM kararları ve AİHS hükümleri doğrultusunda ifade ve düşünce hürriyeti kapsamında değerlendirerek, takipsizlik kararı verdi. Genelkurmay Adli Müşavirliği’nin itirazı üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği, gerekçe bile yazmadan, sadece maddi gerçeğin yargılama sırasında ortaya çıkacağı görüşüyle savcılığın verdiği takipsizlik kararını kaldırdı. Ankara savcılığı da takipsizliğin kaldırılması üzerine Güner hakkında dava açtı.

Güner ne yazmıştı?

Güner, suç duyurusuna konu olan twitter.com adresindeki, “@afguner” hesabından 1 Haziran 2014’te paylaştığı twett’lerinde şunları yazmıştı:
“Gnkur. Bşk. Amiral üniforması ile Beyaz Fırtına Tatbikatı için donanma’da! İyi ki, o lekesiz, bembeyaz, kutsal üniformayı zamanında çıkarmışım. Donanma’nın albay ve amirallerinin yüzde 80’ini tasfiye edenler, buna ses çıkarmayanlar utanmadan Donanma’ya geliyor utanmayanlar da onu karşılıyor. Genelkurmay Başkanı ve Başbakan olsam, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral B. Bostanoğlu’nun görevini 2 yıl daha uzatırım. Ah ikbal hırsı ah! Deniz K. Komutanı olsaydım, hapse giren silah arkadaşları özellikle denizciler için kılını kıpırdatmayan N. Özel Donanma’ya adımını atamazdı. Amiral üniforması içinde N. Özel ile donanma harikalar yaratıyor. Demek ki hapse girenler ve istifa edenler safra imiş. Dik duramayanlar, oramirale yasak koyan N. Özel’i amiral üniformasıyla Donanma’da ağırlıyor. Vefasızlık böyle bir şey. Milliyet iftiharla sunar: Balyoz yiyen denizciler için kılını kıpırdatmayan Komutan, denizci üniformasıyla Donanma’da.”

Yazarlar