Teknoloji Nvidia Funhouse ile VR Testi Yapıyor

Nvidia Funhouse ile VR Testi Yapıyor

15.07.2016 - 15:43 | Son Güncellenme:

Nvidia tarafından test amaçlı yayınlanan VR Funhouse günümüz modern bilgisayarlarına oldukça fazla yüklenen bir oyun olabilir.

Nvidia Funhouse ile VR Testi Yapıyor

Üstelik Nvidia bunun farkında. Yeni piyasaya çıkan GTX 1080 ve 1070 ekran kartlarının bile limitleri VR Funhouse ile zorlanıyor. Oyun temelinde karnaval temalı bir küçük bir sanal gerçeklik oyunu. Güçlü bir fizik motoruna ve görsel grafiklere sahip olan oyun Unreal Engine 4 kullanılarak geliştirildi.

Haberin Devamı
Ekran Kartları İçin İnanılmaz

Nvidia tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar VR Funhouse’u çalıştırırken dikkatli olmalı çünkü piyasada bulunan 980 Ti ya da 1070 gibi modeller bile oyunu anca düşük grafik ayarlarında çalıştırabiliyor. Daha yeni piyasaya çıkan 1080 bile tek başına ancak orta seviyede oyunu açabiliyor. En iyi sonucu almak için iki tane 1080 SLI ya da bir tane GTX 1080’e yedek olarak bir tane 980 Ti bağlamak gerekiyor. Evet bu oyun sanal gerçeklik standartlarında bile inanılmaz derece de güçlü. Tabi bu kadar donanımın yanında HTC Vive olmadan hiçbir işe yaramıyor. Tek bir GTX 1080 takılı bilgisayar ile çalıştırıldığında bile oyun inanılmaz.

Oyunun içerisinde balon vurmaca, okçuluk ve palyaçolara saldırma küçük ama eğlenceli mini oyunlar mevcut. Bütün grafikler sanal gerçekliğin sınırlarını zorlayıcı nitelikte. Tabi bu bir çok geliştirici için şimdilik bir hedef değil. Eğer sizde Nvidia GPU’lu bir ekran kartına ve Vive’a sahipseniz oyunu Steam üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.