Gündem O cemevinden uğurlandı

O cemevinden uğurlandı

24.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okmeydanı’nda polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada taziyeye geldiği cemevinde vurulan Uğur Kurt, aynı cemevinden gözyaşlarıyla uğurlandı

O cemevinden uğurlandı

Okmeydanı’nda taziye için gittiği cemevinde vurulan Uğur Kurt’un ölümünün ardından başlayan gerginlik sürüyor. Semtte polisle göstericiler arasında gece boyunca yaşanan çatışmalarda 1 kişi daha hayatını kaybetti. Kurt ise taziyeye geldiği cemevinden uğurlandı.
Uğur Kurt’un önceki gün hayatını kaybettiği Okmeydanı’nda dün de gerginlik hakimdi. Polis sabahın erken saatlerinden itibaren Şark Kahvesi mevkiini adeta ablukaya aldı. Kurt’un yakınları ile Okmeydanı halkı ise erken saatlerde cemevinde toplandılar. Olay yerine inceleme için savcının henüz gelmemiş olması nedeniyle Kurt’un vurulduğu yer banklarla çevrelenip, üzeri beyaz bir örtü ile örtüldü.

Haberin Devamı

Olaya tepki gösteren Alevi dernekleri açıklama yaptı. Basın açıklamasının ardından olayı soruşturacak Savcı Hasan Yılmaz ve emniyet ekipleri de cemevine geldi. Savcı Yılmaz ile olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Cihat Kayaer’e cemevine gelişi sırasında göstericiler tarafından tepki gösterildi. Keşif yapmak için savcı cemevine giderken Kayaer bir gösterici tarafından durduruldu. İddiaya göre gösterici ‘Sen polissin içeri girme’ diyerek Kayaer’e tepki gösterdi.
Başka bir gösterici ise Kayaer’e yumruk attı, çıkan arbede sırasında polis amiri linç edilmek istendi. Bu sırada sanatçı Ferhat Tunç’un da aralarında bulunduğu bazı kişiler devreye girdi. Olay yerinden uzaklaştırılan Kayaer bir televizyon kanalının yayın aracına binerek olay yerinden ayrıldı. Kayaer’in gittiği hastanede ayakta tedavi edildiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Savcı Yılmaz ise cemevinde olay yeri inceleme ekibiyle birlikte çalışmalar yürüttü. Ancak daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan “Kurşunun geliş istikametiyle ilgili inceleme yeterli değil. Yeniden inceleme yapılacak” açıklaması yapıldı. Savcılık, polise ait 14 silaha el konulduğunu ve balistik inceleme yapılacağını belirtirken, savcının olay yerine geç geldiğine ilişkin eleştirilere de şu yanıtı verdi:
“Nöbetçi Savcı olaydan 30 dakika sonra devreye girdi ve soruşturma başladı. Uğur Kurt yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde ölseydi ve cenaze orada bulunsaydı, savcı anında oraya gidecekti. Olay yerinde güvenlik tedbiri alınamıyor. Sonunda olumlu cevap gelince gidiliyor. Maalesef gittiğinde de olaylar oluyor.“
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan ön otopsi raporunda da Kurt’un ölümünün 9 milimetre çaplı bir mermiden kaynaklandığı belirtildi.

Fenerbahçe formasıyla
Öte yandan cemevinde yapılan incelemenin ardından Kurt’un cenazesi gözyaşları eşliğinde memleketi Sivas’ın Üzeyir Köyü’ne uğurlandı. Kurt’un eşi ayakta durmakta güçlük çekerken, kısa süreli baygınlık geçirdi. Cemevi’nde okunan duaların ardından helallik için birkaç sokak ilerideki evine götürülen cenazeye binlerce kişi eşlik etti. Kurt’un üzerine Fenerbahçe forması örtülen tabutu omuzlarda taşınırken atılan sloganlar, aileyi rahatsız etti.
İlk tepkiyi bitkin haldeki Uğur Kurt’un eşi gösterirken kızkardeşi de, “Hep sizin yüzünüzden oldu zaten. Eylem yapmasaydınız benim kardeşime bir şey olmazdı” diye bağırdı. Törene Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan da katıldı.

Haberin Devamı

Bir kişi daha öldü

Öte yandan önceki gece yaşanan çatışmalar esnasında bir kişi daha hayatını kaybetti. Uzun süre kimliği belirlenemeyen ölen kişinin akşam saatlerinde 42 yaşındaki Ayhan Yılmaz olduğu anlaşıldı. Giresun doğumlu Yılmaz’ın evine giderken yüzüne isabet eden materyal sonucu yaralandığı ve bir süre kendinden geçmiş halde ambulans beklediği öğrenildi.

Video için tıklayın