Gündem O hâkim ve savcılar Yargıtay’da yargılanacak

O hâkim ve savcılar Yargıtay’da yargılanacak

16.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, HSYK’nın talebi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş ile eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkında hazırlanan iddianamelerle ilgili olarak ‘son soruşturmanın açılmasına’ karar verdi.

O hâkim ve savcılar Yargıtay’da yargılanacak

Mahkeme, birinci sınıf savcı olan Kara ve Akkaş’ın “Görevi kötüye kullanma” suçlarından 3 yıla kadar hapis, birinci sınıf hakim olan Karaçöl hakkında da “Görevi ihmal” suçlarından 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamalarının yapılabilmesi için iddianameleri Yargıtay’a yollamaya karar verdi.

Haberin Devamı

Mahkemenin, Celal Kara hakkındaki ‘son soruşturmanın açılması’ yönündeki kararını oy çokluğu, Muammer Akkaş ve Süleyman Karaçöl hakkındaki ‘son soruşturmanın açılması’ yönündeki kararını da oy birliği ile aldığı öğrenildi.

Mahkeme, birinci sınıf hakim ve savcı olan Karaçöl ve Akkaş’ın yargılamalarının Yargıtay’da yapılabilmesi için haklarındaki iddianamenin Yargıtay’a gönderilmesine hükmetti. Mahkeme, Kara hakkındaki iddianameyi de Yargıtay’a göndermeye karar verdi.