Gündem O komutan terfi sırasında

O komutan terfi sırasında

11.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

2. Hava Kuvvet Komutanı Nejat Bilgin, 1 Ağustos’ta başlayacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında orgeneralliğe terfi bekleyen komutanlar arasında. Terfi sırasında ikinci sırada yer alan Bilgin’in orgeneralliğe terfi olasılığı düşük olarak değerlendiriliyor.

O komutan terfi sırasında

2. Hava Kuvveti Komutanı Bilgin, 1 Ağustos’ta başlayacak YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfi bekleyen komutanlar arasında yer alıyor. Orgeneralliğe terfi sırasında ikinci sırada yer alan Bilgin’in orgeneralliğe terfi olasılığı düşük olarak değerlendiriliyor. Bilgin’in komutasını yürüttüğü 2. Hava Kuvveti, özellikle PKK ile mücadele döneminde sınır ötesi operasyonların yürütüldüğü komutanlık olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Uludere engellemişti
Bu nedenle bu kuvvete komuta eden isimlerin başarı göstermesi durumunda kuvvet komutanlığına kadar yükselebileceği ifade ediliyor. Bilgin’in 2. Hava Kuvveti’ni teslim aldığı Korgeneral Veysi Ağar, orgeneralliğe terfi edilmeyerek emekli edilmişti. Ağar’ın, Uludere’de 34 yurttaşın lazer güdümlü bombalarla katlinden sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla terfi almadığı ileri sürülmüştü.
2012’de Şuraşı’nda 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na atanan Bilgin, PKK ile mücadelenin yanı sıra Suriye ile angajman kurallarının değişmesi nedeniyle artan devriyelerden de sorumluydu. Orgeneralliğe terfi alan komutanın 2015-2017 arasında Hava Kuvvetleri Komutanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.