Gündem O polis, ifadesini tanık olarak verdi

O polis, ifadesini tanık olarak verdi

29.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okmeydanı Cemevi’nde silahla öldürülen Uğur Kurt soruşturmasında savcı, molotofkokteyli atılan araçta görevli polis memurunun ifadesine ‘tanık’ olarak başvurdu. Soruşturma kapsamında görgü tanıkları ise henüz dinlenmedi

O polis, ifadesini tanık olarak verdi

Okmeydanı’nda taziye için gittiği cemevinde vurularak öldürülen Uğur Kurt’a ilişkin soruşturmada savcı, molotofkokteyli atılan zırhlı araçtaki polis memurunun ifadesine ‘tanık’ olarak başvurdu.
Uğur Kurt’un öldürülmesine ilişkin soruşturmada Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polis “tanık” sıfatıyla soruşturma savcısı Hasan Yılmaz’a ifade verdi. Tanık olarak ifadesi alınan polis memurunun olaydan sonra el konulan 14 silahtan birinin sahibi olduğu ve olay günü molotof atılan akrep içerisindeki polis memuru olduğu öğrenildi. Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek rapora göre ifadesi alınan polisin şüpheli mi yoksa tanık mı olduğuna karar verilecek.

‘1 metre mesafedeydi’
Kurt’un öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şimdiye dek olaya ilişkin görgü tanıklarının henüz ifadesine başvurulmadı. Öte yandan Kurt’un kafasından çıkartılan ve mühürle muhafaza altına alınan merminin hangi silahtan çıktığına dair Adli Tıp Kurumunca hazırlanacak rapor ise henüz savcılığa ulaşmadı. Soruşturmayı yürüten ve olaydan 26 saat sonra olay yerine giden savcı Hasan Yılmaz, keşif sırasında Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin’in ifadesini almıştı.
Soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren Zeynel Şahin, Uğur Kurt’un vurulduğu gün Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine geldiğini gördüğünü belirterek, “Uğur Kurt vurulduğu an bana 1 metre mesafede bulunuyordu. Uğur Kurt kapıdan çıkacağı esnada yukarıdan silah sesleri geliyordu. Olayın şokuyla tam hatırlamıyorum. Kurt yana doğru düştü. O anda akrep tabir edilen emniyet aracından inen, üzerinde koruma yeleği olan polis olduğunu düşündüğüm kişilerin sağa sola ateş ettiğini gördüm. Ancak hedef alıp almadıklarını bilmiyorum. Ben akrep aracından inen kişiler haricinde ateş eden kişilerin olduğunu görmediğim gibi başkaca silahla ateş eden kişinin olduğunu görmedim” demişti.