Gündem O sapığa 24 yıl!

O sapığa 24 yıl!

29.09.2014 - 15:35 | Son Güncellenme:

Adana'da sokakta oynayan 8 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 27 yaşındaki E.T., 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

O sapığa 24 yıl

Olay 17 Haziran 2013’de, merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Şehitduran Mahallesi’nde meydana geldi. Ayakkabı imalathanesinde çalışan E.T., aynı mahallede oturan ve sokakta arkadaşlarıyla oyun oynayan erkek çocuğu A.B.’yi, iddiaya göre "Sana para vereceğim, güvercin vereceğim, karpuz vereceğim" diyerek evine götürdü. Burada çocuğa cinsel istismarda bulunan E.T., "Kelleni kopartırım, bağırsaklarını sökerim" diyerek tehdit ettiği çocuğu eline karpuz verip evine gönderdi. Küçük çocuğun olayı anlattığı ailesi, E.T.’nin evinin kapısını kırarak içeri girip, yatak odasındaki gizli bölmeye saklanan şüpheliyi dışarı çıkardı. Öfkeli kalabalık tarafından linç edilmek istenen E.T., olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kurtarıldı.

Haberin Devamı

ÖNCE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Tutuklandığı nöbetçi mahkemede suçunu itiraf eden E.T., "Bir arkadaşımın verdiği cinsel istek artırıcı ilacı kullanmıştım. Sonradan yaptığımın doğru olmadığını anladım. Eylemimi yarıda bıraktım. Ben ne yaptım diyerek kafamı duvarlara vurdum. Bir süre sonra evime baskına geldiler. Çok pişmanım" dedi. Sanık E.T. hakkında ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 36.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRTİ

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan E.T., hakim karşısında bu sefer hakkındaki suçlamaları reddetti. Nöbetçi mahkemedeki ifadesini de kabul etmeyen E.T. kendini şöyle savundu:

"Apartmanın önünde amcamın kızıyla telefonla görüşüyordum. 2 çocuk yanıma geldi. Güvercinlerden bahsediyorlardı. Ben ’bu yaşta kuş besliyorsunuz helal olsun’ dedim. Sonra birini ekmek almaya gönderdim. Sonra da 3’üncü kattaki evime çıktım. Çocuk ekmeği alıp getirdi. Ben çocuğu içeri almadım. Bir şey yapmadım. Eline karpuz verip gönderdim. 3- 4 saat sonra çocuğun ailesi geldi. ’Çocuğumuzu taciz etmişsin’ diyerek bana küfredip saldırdı. Ellerinde zırh denilen kesici aletler de vardı. Ben de ağabeyimi ve polisi aradım. Suçlamayı kabul etmiyorum."

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, E.T.’yi ’Cinsel istismar’ suçundan 16 yıl 8 ay, ’Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan ise 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.