Gündem O sapığa en üst sınırdan ceza istemi

O sapığa en üst sınırdan ceza istemi

21.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Adana Yüreğir’de 10 Şubat’ta bir sokakta düğün yapılıyordu. Davetlilerden birinin 4.5 yaşındaki kızı ise düğün evinde uyuyordu. Aynı mahallede oturan hurda toplayıcısı Sedat Keser (20) eve girip küçük kıza cinsel saldırıda bulunmuştu. Suçüstü yakalanan ve linç edilmek istenirken çıplak kaçan Keser, polisler tarafından yakalanmıştı. Türkiye’yi ayağa kaldıran saldırgan tutuklanmıştı. Hastaneye kaldırılan çocuk ise tedavisinden sonra taburcu edilmişti.

O sapığa en üst sınırdan ceza istemi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı iğrenç olayla ilgili araştırmasını tamamladı. Başsavcılık tarafından saldırgan hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 45 yıl, ‘Cebir tehdit veya hile kullanarak çocuğu cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan da 21 yıl olmak üzere toplam 66 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

Şüpheli hakkında talep edilen cezanın, Türk Ceza Kanunu’nda bu eylemlere öngörülen en yüksek ceza olduğu öğrenildi. İddianame, dava açılmak üzere ağır ceza mahkemesine gönderildi.

‘İndirim uygulanmasın’

Saldırgana verilecek cezada ağırlaştırıcı neden uygulanması gerektiğini vurgulayan ve sanığa en üst sınırdan ceza verilmesini isteyen savcı, iddianamesinde şunları dile getirdi: “Şüphelinin henüz 4.5 yaşında savunmasız bir yavrucak olan mağdureye vicdan, merhamet ve haysiyet niteliklerinden ayrılarak gerçekleştirdiği, kamu vicdanını çok derinden yaralayan eylemi nedeniyle takdiri indirim uygulanmasın.”