Gündem Obama gece yarısı Erdoğan’ı aradı

Obama gece yarısı Erdoğan’ı aradı

20.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Görüşmede gündemi Afganistan ve Suriye oluştururken, IŞİD’e karşı mücadeleyi güçlendirme kararı alındı

Obama gece yarısı Erdoğan’ı aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama dün Suriye ve IŞİD ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Obama’nın, sürpriz gece yarısı telefonunda ana gündem Kobani oldu.
Erdoğan dün günübirlik yaptığı Afganistan gezisini sonrası gece yarısı 01.30 sularında İstanbul’a indi. İstanbul’a indikten hemen sonra Erdoğan sürpriz bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan, gece yarısı ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü. Görüşmenin, Obama’nın araması üzerine gerçekleştiği öğrenildi. Görüşmenin, ana gündem maddesini Suriye ve Afganistan oluşturdu.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, IŞİD’e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldı. Erdoğan’ın Afganistan gözlemlerini de aktardığı telefon görüşmesinde iki lider Afganistan’daki barış için yakın işbirliği kararı da aldı. Görüşmede, yaklaşık 180 bin Kobanilinin de aralarında bulunduğu 1,5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açan Türkiye’nin, bu insanlara yaptığı yardımlara da değinildiği belirtildi. hem de telefonla görüşmüştü.