Dünya Obama’ya yetiştirilemeyen mektup!

Obama’ya yetiştirilemeyen mektup!

10.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tüm dünyada şok yaratan ve El Kaide tarafından gerçekleştirilen 11 Eylül saldırılarının beyni olduğu belirtilen Şeyh Muhammed’in, ABD eski Başkanı Barack Obama’ya yazdığı mektupta, saldırıdan ABD’yi sorumlu tuttuğu bildirildi.

Obama’ya yetiştirilemeyen mektup

“The Miami Herald” gazetesinin haberine göre, söz konusu saldırıların planlayıcısı olmakla suçlanan ve Guantanamo’da tutulan Halid Şeyh Muhammed’in 2015 yılında, dönemin ABD Başkanı Obama’ya yazdığı mektup, sıkı güvenlik prosedürleri nedeniyle ancak eski başkanın görevi devretmesinden günler sonra Beyaz Saray’a ulaşabildi. Haberde Muhammed’in, 18 sayfalık mektupta, “(İsrail’in kurulduğu) 1948’den bu yana Filistin’de işlenen savaş suçları ve bugün Gazze’de olanlar, 11 Eylül’ün neden gerçekleştiğini ve gelecekte bunun neden tekrar yaşanabileceğini açık şekilde gösteriyor” ifadelerini kullandı.
“11 Eylül’de size savaş açan biz değildik. Bunu yapanlar sizler ve topraklarımızdaki diktatörlerinizdi” diyen Şeyh Muhammed, ABD’ye karşı cihat çağrısının Washington yönetimi tarafından doğrudan ya da dolaylı olarak baskı altına alınan Müslümanları, İslami grupları, kabileleri veya etnik grupları destekleme amacı taşıdığının belirtti.