Gündem Öcalan’dan yasa için teşekkür geldi

Öcalan’dan yasa için teşekkür geldi

11.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP’li Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, dün İmralı’ya giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

Öcalan’dan yasa için teşekkür geldi

Akşam bu görüşmeye ilişkin HDP’den bir açıklama yapılarak Öcalan’ın Meclis’ten geçen müzakere çerçeve yasası için emeği geçenlere teşekkür ettiği belirtilerek “Bunun büyük barışımızın sağlanması sürecine olumlu bir başlangıç teşkil edecektir” dediği bildirildi. Açıklamada, Öcalan’ın şu sözlerine yer verildi:

‘Kazanan halk olacak’
“Aslolanın bu çerçeve yasanın ruhuna ve içeriğine uygun yasal düzenlemeler ve pratik uygulamalarla hayatiyet bulmasıdır. Başta bütün Kürt siyasal kurumları ve halkımız olmak üzere 2013 Newroz’unda başlattığımız sürecin arkasına koyduğumuz irade bütün ağırdan almalara ve tek yanlı dayatma eğilimlerine rağmen güçlenerek devam etmiştir. Bundan sonraki süreçte tarafların sürecin ruhunu zorlayacak tutum ve davranışlardan özenle kaçınmaları gerekiyor. Özellikle Hükümet ve Meclis’in zaman geçirmeden gerekli komisyonları ve izleme kurulu başta olmak üzere diğer yapılanmaları hayata geçirmeleri elzemdir. Unutulmamalıdır ki bu sürecin sonunda kazanan bütün halklar olacaktır.”
IŞİD’in Rojava bölgesindeki Kobanê kentine yönelik saldırısını “Hunharca” olarak ederlendiren Öcalan, bu örgüte karşı seferberlik çağrısı yaptı. Öcalan, “Bu ölüm çetelerine kolaylık sağlayanlar, meydan verenler ve kullanmaya çalışanlar bu tutumlarının bölge barışı başta olmak üzere halkların geleceğini tehlikeye atmakta olduğunu bilmelidirler” dedi.