Gündem Öcalan: Uygulama aşamasına geldi

Öcalan: Uygulama aşamasına geldi

09.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İmralı’da HDP heyeti ile görüşen Abdullah Öcalan, Yürüttüğümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir” dedi.

Öcalan: Uygulama aşamasına geldi

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder’den oluşan HDP heyeti önceki gün İmralı’da Öcalan’la görüştü.
Öcalan görüşmede, engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara karşın yürütülen diyalog sürecinin yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına geldiğini, “Yürüttüğümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme (uygulama) aşamasına gelmiştir” sözleri ile aktardı. Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazerete sığınmadan müzakerelere başlamasını istedi.
HDP heyeti ile hükümet arasında çözüm süreci konusunda kapsamlı görüşmelere başlanacak. Buldan, Öcalan’ın süreçle ilgiliaçıklamasını, “Bundan sonraki görüşmelerde tanık olacağız. Sekreterya, İzleme Kurulu kurulacak mı? Bundan sonraki toplantıda öğreneceğiz. Muhtemelen bundan sonraki görüşmeler yeni bir formatta olacak” sözleri ile değerlendirdi. Öte yandan süreç kapsamında Türkiye Barış Meclisi, Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle bir araya gelecek.