İzmir ÖDEMİŞ CHP’DEN COŞKULU TANITIM ŞÖLENİ

ÖDEMİŞ CHP’DEN COŞKULU TANITIM ŞÖLENİ

03.03.2014 - 00:21 | Son Güncellenme:

.

ÖDEMİŞ CHP’DEN COŞKULU TANITIM ŞÖLENİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş Belediye Meclisi üyeliğine aday olan isimleri şölenle tanıttı. Salı Pazarı’nda gerçekleşen aday tanıtım şöleninde konuşan Ödemiş’in CHP’li Belediye Başkanı Bekir Keskin, 30 Mart’ta hedeflerinin %51 oy alarak güven tazelemek olduğunu söyledi. “Belediyenin işçisine borcu yok” diyen Keskin, “Belediyenin borcu var diyen şerefsizdir, dedikodu yapan adidir” ifadelerini kullandı.
Gelişim Orkestrası’nın konseriyle coşku kazanan şölene Ödemişli partililerin yanı sıra Kaymakçı, Çaylı, Ovakent, Konaklı, Gölcük ve Birgi beldelerinden gelen CHP’liler de katılım gösterdi.
Şölenin açılış konuşmasını yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş de, Ödemiş’te bir ilki gerçekleştireceklerini ve Bekir Keskin’in Ödemiş’te iki kez üst üste seçilen ilk belediye başkanı olacağını ifade etti.
Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi’nin kurucu başkanı Remzi Boyacıoğlu, “30 Mart sadece bir yerel seçim değildir. Bu seçim temel ve hak özgürlüklerin, hukukun seçimidir” diyerek Ödemişlileri sandığa davet etti.
Daha sonra alkışlar eşliğinde Belediye Meclis Üyesi adayları ve Belediye Başkanı Bekir Keskin sahneye geldi. Keskin yaptığı konuşmada, “Ödemiş 5 yılda yaptığımız projelerle koşmaya hazır bir kent haline geldi. Bundan sonraki dönemde ekonomiyi güçlendirecek projelerimiz sürecek. 5 yılda yaptıklarımızın daha fazlasını yapmaya geliyoruz” dedi.
“HÜKÜMET YATIRIMIYLA BELEDİYECİLİK OLMAZ”
“Hükümetin yatırımları ile Ödemiş’te belediyecilik yapılmaz” diyen Keskin AKP iktidarına yüklenerek, “Hükümetin yüreği varsa yaptığı yatırımları ortaya koysun. 9 yıldır bir duble yolu bitiremediler. Biz belediyenin kaynaklarını halk için kullandık. Bize boşu boşuna ödül vermediler. Biz hizmetlerimizi Beydağ Barajı gibi ısıtıp ısıtıp halkın önüne sürmedik. Türkiye’de emsali olmayan bir entegre katı atık yönetimi ve biyogaz santralini Ödemiş’e kazandırıyoruz. 25 milyon dolarlık bir tesis. Yap işlet devret modeliyle Ödemişlinin cebinden bir kuruş çıkmadan Ödemiş’te 2 megavatlık elektrik üreten bir tesisi ortaya koyacağız. Seçim yatırımı olmasın diye temelini seçimden sonra atacağız” dedi.
BORÇ İDDİALARIYLA İLGİLİ SERT ÇIKIŞ
Belediyenin borcu olduğuna dair iddialar hakkında sert açıklamalar yapan Keskin, “Ödemiş Belediyesi’nin bugün SGK’ya, Vergi Dairesi’ne bir lira borcu yok. İşçisine de borcu yok. Ödemiş Belediyesi’nin borcu var diyen şerefsizdir, dedikodu yapan adidir. Cari borç elbette olacak, esnafa elbette borç olacak. İşçiye bir kuruş borcumuz olduğunu gelip göstersinler adaylıktan çekileceğim” dedi.
HEDEF YÜZDE 51
Diğer başkan adaylarına da seslenen Keskin, “Ödemiş için projeleriniz neler? Bunları konuşalım. Üzümlü Barajı’nı belediye istemedi diyorlar. Evet istemedik, belediye meclisinde de oybirliği ile karar aldık. 36 milyon liralık projenin %60’ını Ödemiş Belediyesi’ne karşılatacaklardı. ‘Anan güzel mi?’ derler adama.
2009 seçim beyannamemiz ortada, beyannamemizde olmayan projeleri fazlasıyla Ödemişlilere sunduk. %50 söylemleri son dönemde gündemde. Bizim hedefimiz yine %50’nin üzerine çıkarak en az %51. %51 oy alıp birileri gibi her istediğini yapan anlayışta değil halk için proje yapan anlayışta olacağız. Ödemiş’te belediyenin paraleli halktır. Ödemiş halkı başka paralel bilmez. 30 Mart akşamı yine burada kutlama yapacağız” dedi.
Keskin’in alkış alan konuşmasının ardından meclis üyesi adayları, ilçe yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri sahneden hep birlikte partilileri selamladı.