Gündem Oğlunun kemikleri teslim edilecek

Oğlunun kemikleri teslim edilecek

18.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de düzenlenen hava harekatında öldürülen DHKP-C’li oğlu Murat Gün’ün kemiklerinin verilmesi için 83 gün önce açlık grevi başlatan Kemal Gün’ün sağlık durumunun bozulması üzerine, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan heyet, Vali ve Başsavcılıkla yaptıkları görüşmenin ardından, kemiklerin kısa bir süre sonra babaya teslim edileceği bildirildi.

Oğlunun kemikleri  teslim edilecek

Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, CHP İl Başkanı Ali Rıza Günder, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Yusuf Cengiz’den oluşan heyet, Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Başsavcı Behçet İşlek ile DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderilen oğlunun kemiklerinin babasına teslimini görüştü.

‘Açlık grevini bitirecek’
Özmen, cenazelere ait kemik ve kalıntıların ve diğer bulguların İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan kargoya verildiğini dile getirdi. Özmen, “Vali bey, cenazenin kendilerine teslim edilir edilmez Kemal Gün’e vereceklerini ve ailenin cenazeyi istediği yere defnedebileceğini bizlere taahhüt ettiler. Kemal amca da cenazenin kemiklerin kendisine teslim edilmesi durumunda açlık grevini sonlandıracağını söyledi” dedi.

Yazarlar