Gündem Öğrenci midibüsü kanala düştü: 14 ölü

Öğrenci midibüsü kanala düştü: 14 ölü

06.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Osmaniye’de geziden dönen, içinde öğrenci, öğretmen ve velilerin bulunduğu midibüs sulama kanalına devrildi. 6’sı öğrenci 14 kişi öldü, 26 kişi de yaralandı.

Öğrenci midibüsü kanala düştü: 14 ölü

Hatay’dan gezi için Osmaniye’deki Karatepe Müzesi ve Aslantaş Milli Parkı’na gelen 5 Temmuz İlkokulu öğrencilerinin içinde bulunduğu midibüs, dönüş yolunda kaza yaptı. Cevdediye Kasabası yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği midibüs sulama kanalına devrildi. Olay yerine gelen AFAD ve itfaiye ekipleri çalışmalarının kolaylaştırılması için sulama kanalına gelen suyu kesti. 6’sı öğrenci, 8’i yetişkin 14 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında şoför ve muavinin de olduğu öğrenildi. Hastaneye kaldırılan 26 yaralıdan 4’ünün durumunun ise ağır olduğu bildirildi.

2 midibüs kiralamışlar

Osmaniye Valisi Kerem Al, midibüs içerisinde 36 kişinin olduğunu tahmin ettiklerini ve gezinin okulun resmi bir etkinliği olmadığını öğrenci velilerinin kendi aralarında organize ettiğini belirtti. Velilerin bir tur firmasıyla anlaştığı geziye 2 midibüsle çıkıldığı, midibüslerdin birinin kanala devrildiğini söyledi.