Eğitim Öğrenci olarak girdiği Yale Üniversitesi'nde kürsü başkanı oldu

Öğrenci olarak girdiği Yale Üniversitesi'nde kürsü başkanı oldu

09.10.2014 - 09:53 | Son Güncellenme:

Prof. Dr. Murat Günel, 25 yıl önce öğrenci olarak girdiği okulun Beyin Cerrahisi Bilim Dalı'nda kürsü başkanlığına seçildi.

Öğrenci olarak girdiği Yale Üniversitesinde kürsü başkanı oldu

Yale Üniversitesi'nde genetik üzerine çığır açan çalışmalara imza atan Prof. Dr. Murat Günel, 25 yıl önce öğrenci olarak girdiği okulun Beyin Cerrahisi Bilim Dalı'nda kürsü başkanlığına seçildi.

Haberin Devamı

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyin Damar Cerrahisi Bilim Dalı ve Beyin Genetik Programı Direktörlüğü ile Beyin Tümörleri Araştırma Grubu Başkanlığını yapan ve bu konuda çarpıcı çalışmalara imza atan Prof. Dr. Günel, başarılı kariyerini kürsü başkanlığı ile taçlandırdı.

Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Robert J. Alpern, atamaya ilişkin açıklamasında, Prof. Dr. Günel'in beyin tümörleri ve genetik üzerine yaptığı çalışmalar ve alana yaptığı katkıları vurgulayarak, Günel'in liderliğinde bölümün araştırma ve uygulama alanlarını genişleteceğini ve beyin cerrahisi konusunda yeni uzmanların çalışmalara katılacağını duyurdu.

Günel, Beyin Cerrahisi Birliği'nin resmi davetiyle bulunduğu Tokyo'dan AA'ya yaptığı açıklamada, yeni görevinin kendisi için çok gurur verici olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 25 yıl önce elinde valiziyle öğrenci olarak Yale Üniversitesi'ne geldiğini dile getiren Günel, çok çalışma ve azimle bulunduğu noktaya ulaştığını kaydetti.

Yazarlar