Yalova ÖĞRENCİLER’DEN TURİZM HAFTASI KUTLAMASI

ÖĞRENCİLER’DEN TURİZM HAFTASI KUTLAMASI

16.04.2015 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

ÖĞRENCİLER’DEN TURİZM HAFTASI KUTLAMASI

Yalova Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından RDKM’de düzenlenen Turizm Haftası kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.
RDKM’de Yalova Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programa Vali Selim Cebiroğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Jandarma Alay Komutanı Osman Aslan, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari’de katıldı. Öğrenciler ile velilerin doldurduğu salonda açılış konuşmasını yapan Şaban Temüge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Mesut Demirci, "Her yıl ülkemizde Turizm Haftası kutlanıyor. Ciddi bir ekonomik potansiyel olan turizm sektörünün gelişmesini diliyorum. Ülkemizin zengin kültürel, tarihi ve coğrafi özellikleri bize turizm potansiyeli olarak değerlendirilmesi gereken geniş bir yelpaze sunuyor. Turizm bilincini tüm topluma yayabilmek için hafta boyunca çeşitli faaliyetler yapılacak. Ancak önemli olan bu etkinliklerin hem iç turizmde ülkemiz insanına hem de dış turizmde yabancı turistlere geleceğe yönelik kazanımlar sağlamasıdır. Geleceğin nesillerinin ülkemizin tarihi dokusunu bozmadan kültürel dokusunu değiştirmeden tabiat zenginliklerine zarar vermeden fakat bunların üzerine yeni ve iyi olan değerleri katarak dünya turizmindeki gerçek yerini alması için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum" dedi.
Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösterilere geçildi. Çeşitli yörelere oyunlarla zenginleştirilen program maniler ve türkülerle devam etti. Programda çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi. RDKM’nin girişinde hazırlanan yemek standında ise ülkemizin her yöresine ait yemekler sergilendi. Aşçılar bu yemeklerin tariflerini isteyenlere verdi. Program düzenlenen defile ile sona erdi.