Gündem Oğuz Kaplangı’nın Istanbul Calling albümlerinin üçüncüsü yayınlandı

Oğuz Kaplangı’nın Istanbul Calling albümlerinin üçüncüsü yayınlandı

15.06.2015 - 12:06 | Son Güncellenme:

Oğuz Kaplangı’nın Istanbul Calling albümlerinin üçüncüsü Elec-Trip Records etiketiyle yayınlandı.

Oğuz Kaplangı’nın Istanbul Calling albümlerinin üçüncüsü yayınlandı

Oğuz KaplangıDünya Müziği (World Music)” tarzındaki Istanbul Calling albümlerinin üçüncüsünü Elec-Trip Records etiketiyle yayınlıyor.

Haberin Devamı

Başta iTunes olmak üzere dijital müzik platformlarından ulaşılabilecek olan albüm, Elec-Trip Records ve Rainbow45 Records ortaklığıyla plak olarak da yayınlanacak.

Istanbul Calling Vol. 3’te enstrümantal, Türkçe, İngilizce ve Ladino, on üç parça yer alıyor. Albümde Oğuz Kaplangı’nın parçalarının dışında yine kendisinin düzenlediği ve Derin Sarıyer’e ait “Yazılamayanlar Aklımda” ile Dolunay Obruk’a ait “İstanbul Kafası” isimli parçaları da dinleyebilirsiniz.

Istanbul Calling Vol. 3’ün açılış parçası Oğuz Kaplangı’nın bestesi olan “Can”. Bu parçada üflemeli bir çalgı olan “duduk” Ertan Tekin’in dokunaklı yorumuyla bizlere sesleniyor.

“Yazılamayanlar Aklımda”, Derin Sarıyer’in söz ve müziğini yazdığı, Oğuz Kaplangı’nın düzenlediği indie-pop özelliklere sahip bir parça.

Haberin Devamı

Söz ve müziği Oğuz Kaplangı’nın olan “Canım Sıkkın”, oyuncu ve opera sanatçısı Aslı Omağ’ın çılgın vokalleri ile kıpır kıpır.

“Günaydın” adlı parça ise Oğuz Kaplangı, Yekta Kopan, Ali Seyitoğlu, Doğan Tanyer ve Burak Erol’dan oluşan yeni rock grubu Ters Takla’ya ait.

Hüseyin Bitmez’in güftesi ve Oğuz Kaplangı’nın sözleri ve düzenlemesiyle “Her Daim”, Istanbul Calling Vol. 2’de yer alan aynı adlı parçanın farklı bir yorumu.

İngilizce parçalar “Little Bit of Istanbul”, “Bu Da Geçer” ve “Mothers, Sisters, Daughters”da Wall Street Journal’ın yeteneğinden övgüyle söz ettiği olağanüstü vokal, Toussaint Liberator ile karşılaşıyoruz. Özgür Ercan (aka Ozzie Baba) ise şarkı sözleriyle bu parçalara katılıyor.

Suzy’nin seslendirdiği “Silueta” bugün İstanbul’da zaman zaman kulağımıza çalınan, Musevilerin kullandığı 15. yüzyıl İspanyolcasını temel alan ancak içinde farklı dillerden sözcükler de barındıran Ladino lehçesinde.

Ödüllü albüm kapak tasarımı ilk iki albümde olduğu gibi yine ÜBER’den Kamer Altınova imzalı. Albümün kapağında Berlinli fotoğraf sanatçısı Melanie Völker’in çektiği İstanbul fotoğrafları yer alıyor.

Keyifle dinlemeniz dileğiyle...

1. Can – Oğuz Kaplangı

2. Her Daim – Oğuz Kaplangı feat. Hüseyin Bitmez

3. Yazılamayanlar Aklımda – Derin Sarıyer

Haberin Devamı

4. Canım Sıkkın – Oğuz Kaplangı feat. Aslı Omağ

5. Little Bit Of Istanbul – Oğuz Kaplangı feat. Zenci United

6. Günaydın – Ters Takla

7. Silueta – Oğuz Kaplangı feat. Suzy

8. Mystic Palace – Oğuz Kaplangı

9. Dervish – Oğuz Kaplangı

10. Bu da Geçer – Oğuz Kaplangı feat. Zenci United

11. İstanbul Kafası – Dolunay Obruk

12. Mothers, Sisters and Daughters – Oğuz Kaplangı feat. Toussaint Liberator & chILLdrenZ

13. Silhouettes – Oğuz Kaplangı

Yazarlar