Gündem Okay Gönensin uğurlandı

Okay Gönensin uğurlandı

15.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk basınının usta kalemlerinden Vatan Gazetesi yazarı Okay Gönensin, dün son yolculuğuna uğurlandı. Gönensin’in cenazesi Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi

Okay Gönensin uğurlandı

Evinde geçirdiği kalp krizi sonrası önceki gün 67 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının usta kalemlerinden Vatan gazetesi yazarı Okay Gönensin, dün Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Gönensin için düzenlenen cenaze töreninde taziyeleri, Gönensin’in erkek kardeşleri Turgay ve Koray Gönensin ile oğlu Can Gönensin kabul etti.

Haberin Devamı

‘Erken ayrıldı’

Cenaze törenine CHP milletvekili ve TBMM Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Demirören, Vatan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Turgut Yuvacan, Milliyet Gazetesi yazarı Güngör Uras, Gönensin’in meslektaşları ile Vatan ve Milliyet gazetesi çalışanları da katıldı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan Gönensin’in cenazesi, Nakkaştepe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye katılan isimlerden gazeteci Seraceddin Zıddıoğlu, “70’li yıllarda Babı-Ali’ye gelen bir gazeteciydi. Kendisi ile çalışma fırsatım hiç olmadı fakat çok iyi bir muhabirdi ve muhabirlerine çok önem veren bir yöneticiydi. Aramızdan erken ayrıldı. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Çok büyük bir kayıp’

Gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen ise, “Türkiye’de çok iyi yetişmiş ve görevini çok iyi yapan bir gazeteciydi” dedi. Çeşitli vesilelerle beraber çalıştıklarını belirten Öymen, “Çok büyük bir kayıp” şeklinde konuştu. Gazeteci Orhan Bursalı ise, “Okay iyi, zeki bir gazeteciydi. Cumhuriyet tarihine adı geçecek biriydi. Cumhuriyet Okay zamanında iyi bir gazetecilik yaptı. Cumhuriyet’in 160 bin tiraja çıktığı dönemlerin yazı işleri müdürüydü” şeklinde konuştu.

Nabi Avcı’dan taziye mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Gönensin’in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazetecilik camiasının kıymetli ve emektar ismi Okay Gönensin’in ilkeli tutumu ve çalışkanlığıyla genç nesillere örnek bir gazeteci olduğunu belirden Avcı, mesajında şunları kaydetti:

“Yazı işleri müdürlüğünden yayın koordinatörlüğü ve köşe yazarlığına kadar mesleğinin her alanında başarılı bir yer edinen Gönensin, her zaman saygıyla yad edilecektir. Merhuma rahmet; ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve basın camiamıza başsağlığı diliyorum.”