Gündem Okmeydanı'nda yüksek tansiyon

Okmeydanı'nda yüksek tansiyon

04.09.2014 - 12:33 | Son Güncellenme:

.

Okmeydanında yüksek tansiyon

Okmeydanı Cemevi'nde polis memuru S.K'nın tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt soruşturmasında keşif yapılıyor. Keşif nedeniyle Okmeydanı'na çok sayıda akrep araç ve Çevik Kuvvet otobüsü ile gelinmesine bir grup tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Savcılık, Cemevi bahçesinde bir cenaze için beklerken vurularak öldürülen Uğur Kurt'a ateş eden polisin ateş ettiği yer ile cemevi arasında ölçümler yapıyor. Ancak Kurt ailesinin avukatı Asıl Kazan Gilmore da savcı Hasan Yılmaz'ın adeta olay yerine bir polis ordusu yığdığını belirterek tepki gösterdi. Gilmore, Milliyet'e, şu açıklamayı yaptı:

"Bize daha önce ölçüm yapamadık, sessizce ölçüm yapalım denildi. Oysa şimdi buraya bir polis ordusu yığdı. Bu asla kabul edilemez. Savcı, hazırlık soruşturmasında ilk aşamalarında sanık polisle ilgili olarak meşru müdafa değerlendirmesi yaparak neyin mücadelesini verdiğini belli etmiştir. Henüz deliller toplanmadan görüşünü açıklamıştır. Şu anda burada yapılan olay yeri incelemesi bu değerlendirmenin alt yapısını hazırlamak içindir. Buraya bir polis ordusu yığmanın hiçbir anlamı yoktu. Sessizce gelinip gerekli işlemler yapılırdı, kimse de rahatsız edilmezdi."

Haberin Devamı

Savcılığın çok sayıda polisle gelerek keşif yapmasına tepki gösteren bir grup ise slogan attı.