Gündem Oktar’ın kaçaklarına yıkım kararı ve ceza

Oktar’ın kaçaklarına yıkım kararı ve ceza

04.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Örgüt liderliğinin yanı sıra taciz ve tecavüzden dolandırıcılık ve casusluğa kadar 30 ayrı suçlamayla, 235 müridiyle birlikte gözaltına alınıp tutuklanan Adnan Oktar’ın, Üsküdar Kandilli’deki villasının bulunduğu arazideki onlarca kaçak yapı için yıkım kararı ve 176 bin 296 lira para cezası verildi.

Oktar’ın kaçaklarına yıkım kararı ve ceza

Kandilli sırtlarında bulunan Mustafa Avni Cüre üzerine tapulu olan ve İstanbul Mali Suçlar polisi tarafından geçtiğimiz ay mühürlenen villaya, Boğaziçi’nin ön görünümünde yer almasına rağmen, bugüne kadar Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerince herhangi bir işlem ve detaylı çalışma yapılmamıştı.

Haberin Devamı

Örgüte yönelik başlatılan soruşturma sonrasında Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerince mercek altına alınan villa ve müştemilat ile ilgili yapılan incelemede, ağaçlık alanda bulunan villaya 1986 yılında alınmış bir bina izin belgesi bulunduğu ancak arazide bulunan onlarca ek yapıya ait izin belgesi ve ruhsatın bulunmadığı tespit edildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hazırlanan “yapı tatil tutanağı”nı villanın ve müştemilatın giriş çıkış kapılarına geçtiğimiz ay asmış ve kullanıma kapatmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Meclisi, hazırlanan raporlar sonrasında kaçak yapılar için yıkım kararı ve 176 bin 269 lira para cezası kararı aldı. Ancak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili imzalı yazıda, yıkım kararının bir ay ertelenmesi istendi.