Samsun Okul Servis Personeline Eğitim Verilecek

Okul Servis Personeline Eğitim Verilecek

04.01.2018 - 17:31 | Son Güncellenme:

.

Okul Servis Personeline Eğitim Verilecek

SAMSUN (AA) - Havza'da Okul Servis Araç Sürücüleri ve Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi İlçe Yürütme ve Koordinasyon Birimi toplantısı gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde, Şube Müdürü Ferhat Tök başkanlığında gerçekleştiren toplantıda, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler ile zorunlu hale getirilen Okul Servis Araç Sürücüleri ve Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi Sertifikası eğitim programı belirlendi.

Tök, eğitimlerin 22-26 Ocak'ta verileceğini, eğitime katılacak okul servis araç sürücüleri ile rehber personeller için son başvuru tarihinin 9 Ocak olduğunu söyledi.

Başvuruların Halk Eğitim Merkezine yapılacağını belirten Tök, "30 saatlik eğitim verilecek. Eğitim sonunda sertifikaları kendilerine teslim edilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren ulaştırma hizmetleri eğitim sertifikası zorunlu hale getirildi. Sertifikası olmayan servis araç sürücüleri ve rehber personel, öğrenci taşımacılığı işinde çalışamayacak." dedi.

Haberin Devamı

Eğitimlere sadece mevcut servis araç sürücüleri ve personelin değil, önümüzdeki dönemde bu işi yapacak herkesin katılabileceğini vurgulayan Tök, geleceğin teminatı öğrencilerin en güvenli şekilde taşınmasını amaçladıklarını anlattı.

Tök, eğitimde çalışanların iş sağlığı ve güveni, sürüş psikolojisi, trafik sistemi ve trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı, iletişim, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile okul taşıtları konularında eğitim verileceği aktardı.

Yazarlar