Gündem Okullar ne zaman kapanacak? Okullar 31 Mayıs’ta mı kapanacak?

Okullar ne zaman kapanacak? Okullar 31 Mayıs’ta mı kapanacak?

11.05.2019 - 20:31 | Son Güncellenme:

Okulların kapanmasına artık çok az bir süre kaldı. Öğrenciler ve öğretmenler, yaz tatilini iple çekmeye başladı bile. Bu sene Ramazan Bayramı’nın okulların kapanacağı tarihi çok yakın olması ve tatilin 9 güne çıkarılması akıllara bazı soru işaretlerini getirdi. Okullar erken kapanacak mı sorusuna cevap arayanlar internette bu konuyu araştırıyor. Peki okullar ne zaman kapanacak?

Okullar ne zaman kapanacak Okullar 31 Mayıs’ta mı kapanacak

Bahar dönemini sonuna yaklaşmamızla beraber okulların kapanacağı tarih de artık iyice yaklaştı. Öğrenciler ve öğretmenler sabırsızlıkla yaz tatilinin gelmesini bekliyor. Ramazan Bayramı’nın Haziran başına denk gelmesi ise kafaları karıştırdı.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2019 yaz tatili, 14 Haziran 2019 Cuma günü ikinci dönem sonu karnelerinin alınmasıyla başlayacak. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül'de başlayacak. Ramazan Bayramı ise 4-5-6 Haziran tarihlerinde kutlanacak. 9 günlük tatil ile beraber 31 Mayıs’ta tatile girecek okullar 10 Haziran’da açılacak ve 14’ünde yaz tatiline girecek. Ancak Milli eğitim Bakanlığı bu konuda bir açıklama yapmadı ve dolayısıyla okulların kapanacağı tarih de şimdilik değişmemiş görünüyor.