Adana Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

19.01.2018 - 13:30 | Son Güncellenme:

Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminde öğrenciler karnelerini almanın sevincini yaşadı

Okullarda Karne Heyecanı

ADANA (AA) - Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle öğrencilere karneleri dağıtıldı.

Haberin Devamı

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sarıçam ilçesi Ata İlkokulu'nda düzenlenen törenle öğrencilere karnelerini verdi.

Demirtaş, iki hafta sürecek tatilde öğrencilere dinlenmeleri, güzel vakit geçirmeleri ve kitap okumaya da vakit ayırmaları tavsiyesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar da kent genelinde 480 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını, bu öğrenciler arasında bu yıl anaokuluna ve ilkokula başlayan 82 bin çocuğun bulunduğunu kaydetti.

Kozan ilçesinde evde eğitim gören bedensel engelli iki öğrenci karne heyecanını okullarında yaşadı.

Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez, Mahmutlu Mahallesi'nde ikamet eden doğuştan bedensel engelli 1. sınıf öğrencileri Fatma Keven ve Ebru Karakoç'a kayıtlı oldukları Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu'ndaki sınıfta karnelerini verdi.

Haberin Devamı

- Hatay

Hatay'da da 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde 430 bin öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde 30 bini Suriyeli olmak üzere 430 bin öğrencinin karnelerini aldığını söyledi.

Karahan, yılın ikinci döneminde de tüm öğrencilere başarılı diledi.

Antakya Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencileri de karnelerini almanın mutluluğunu yaşadı.

İlkokul 4. sınıf öğrencilerinden Mina Keleş, karnesinde notlarının çok iyi olduğunu belirterek tatilde dinlemek istediğini söyledi.

- Osmaniye

Osmaniye'de Mustafa Özden Ortaokulunda düzenlenen törende, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Coşkun, yaptığı konuşmada, öğrencilerden yarıyıl tatilini iyi değerlendirmelerini isteyerek "Öğrencilerimizin karnesi iyi, kötü olabilir. Değerlendirmelere bakarak zayıf dersi olanlar biraz daha gayret göstereceklerdir." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de kentte 412 okulda 125 bin öğrencinin karne heyecanı yaşadığını aktardı.

- Mersin

Mersin'de de 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminde bin 134 eğitim kurumunda 373 bin öğrenci hem karne almanın hem de tatile girmenin sevincini yaşadı.

Haberin Devamı

Geçici eğitim merkezlerinin kapatılmasıyla örgün eğitime devam eden 23 bin Suriyeli öğrenci ile çeşitli nedenlerden olayı eğitim ve öğretimlerine evlerinde devam eden 117 öğrenci de yarı yılı tamamlamalarının ardından karnelerini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, tüm öğrencileri kutladığını belirterek tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Yazarlar