Giresun Okullarda Karne Heyecanı

Okullarda Karne Heyecanı

19.01.2018 - 15:28 | Son Güncellenme:

Giresun, Rize, Bayburt, Artvin, Ordu ve Gümüşhane'de öğrenciler karne sevinci yaşadı

Okullarda Karne Heyecanı

GİRESUN (AA) - Giresun, Rize, Bayburt, Artvin, Ordu ve Gümüşhane'de ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Haberin Devamı

Giresun'da 23 Nisan İlkokulu'ndaki programa katılan ve öğrencilere karne dağıtan Vali Harun Sarıfakıoğulları, öğrencilere ayrıca fındık ikramında da bulundu.

Sarıfakıoğulları, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 70 bin öğrencinin yarıyıl tatiline girildiğini belirterek öğrencilerin 15 gün sonra çok daha zinde olarak ikinci yarıyıla başlayacağını söyledi.

Sarıfakıoğulları, başarı çıtasını bir üst basamağa çıkarmak istediklerini dile getirerek "Giresun gerçekten sosyo ekonomik anlamda büyük mesafeler kat etmiş bir ilimiz. Bunu eğitim alanında da yapacağımız çalışmalarla perçinlemek istiyoruz." dedi.

Kentte 2 bin 100 civarında göçmen nüfus olduğu bilgisini veren Sarıfakıoğulları, "Bunun 650'si öğrenci olarak okullarımızda eğitim öğretim görüyorlar. Onlar da bizim kardeşlerimiz, okullarda iyi şekilde eğitim imkanı verebilme adına arkadaşlarımız canla başla çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

- Bayburt

Bayburt'ta okul öncesinde bin 196, ilkokulda 4 bin 144, ortaokulda 4 bin 556 ve lise de ise 4 bin 204 olmak üzere toplam 14 bin 100 öğrenci karne alarak iki haftalık tatile girdi.

Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen karne törenine Vali Vekili Mutlu Almalı, Belediye Başkanı Mete Memiş ile İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can katıldı.

Öte yandan, kentte dün fırtına beklentisi nedeniyle taşımalı eğitim yapılan okullardaki öğrencilere karneleri dağıtılarak okullar tatil edilmişti.

- Rize

Rize'de çevre bilincini artırmak amacıyla Çay İlkokulu'nda 650 öğrenciye karne ile birlikte çam fidanı dağıtıldı.

Rize Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 650 fidanın üzerine "Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz." hadisi yazıldı. Karne almaya gelen öğrenci ve veliler sıraların üzerindeki çam fidanları ile şaşkınlık yaşadı. Öğrenciler karneleri ile birlikte fidanları da aldı.

Fidan dağıtımını planlayan okul öğretmenlerinden Evrim Paliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Çocuklar da fidanlar da bu ülkenin geleceği" diyerek böyle bir karne hediyesi planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İyi bir çalışma olduğunu ifade eden Paliç, "Umutlarımız fidanlarla yeşersin istedik. Rize Orman İşletme Müdürlüğünden yardım istedik. 650 fidanı bize gönderdiler. Fidanlarımız da çocuklarımız da birlikte büyüyerek bu ülke için faydalı olacak." dedi.

- Artvin

Artvin'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 26 bin öğrenci karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Vali Ömer Doğanay, Artvin Vakıfbank İlkokulu'nda sınıfları gezerek öğrencilere karnelerini ve hediyelerini dağıttı. Doğanay, öğrenci ve velileriyle de yakından ilgilenip sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılı itibariyle kentte 166 okulda 26 bin öğrencinin öğrenim gördüğü bilgisini vererek Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği hedefler doğrultusunda tüm imkanları seferber ederek en iyi şekilde 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci dönemini tamamladıklarını kaydetti.

- Ordu

Ordu'da, 548 okulda 9 bin 171 öğretmen ve 131 bin 428 öğrenci yarı yıl tatiline girdi.

Haberin Devamı

Vali Seddar Yavuz, yarı yıl tatili dolayısıyla yayımladığı mesajda, geleceğin umudu, ülkenin istikbali olan öğrencilerin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni etti.

Öğrencilerle birlikte karne heyecanını yaşadıklarını dile getiren Yavuz, notları ne olursa olsun öğrencilerin umudunu, cesaretini, inancını ve kendine olan güvenini diri tutarak tatilini iyi geçirmesi tavsiyesinde bulundu.

Yavuz, öğrencilerin, eğitimde yeniliğe, gelişime ve dinlemeye her zaman açık olması gerektiğini vurgulayarak "Düzenli, disiplinli ve planlı çalışan insanlar, içinde bulundukları şartları değiştirerek, mutlaka iyi bir yere gelecektir." dedi.

Yavuz, öğretmen ve öğrencilerin mutlu ve huzurlu bir yarıyıl tatili geçirmelerini diledi.

- Gümüşhane

Gümüşhane'de öğrenim gören 19 bin 475 öğrenci de karne sevinci yaşadı.

Vali Vekili Ali Arıkan, Şehit Murat Yıldız İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde, öğrencilere yarıyıl tatilinde kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise öğrencilerin, geleceğin teminatı olduğunu dile getirerek tüm imkanları öğrencilerin geleceği için seferber ettiklerine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verildi.

Törene, Belediye Başkanı Ercan Çimen, kurum müdürler ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.