Gündem Öldüren yanlış!

Öldüren yanlış!

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da kalp rahatsızlığı bulunan Hamide Yücel, oğlunu cinayet şüphesiyle gözaltına almak isteyen polisleri görünce kalp krizi geçirip öldü. Olay sonrası yanlış adrese gelindiği anlaşılırken, aile polislerden şikâyetçi oldu

Öldüren yanlış

Antalya’nın Kepez ilçesi Baraj mahallesinde önceki gün Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı iki sivil polis, eşi vefat eden Hamide Yücel’in (65) evine geldi. Oğlu Ali Yücel’in (28) cinayetten arandığı iddiasıyla gözaltına alınmak istendiğini öğrenen anne fenalaşılırken, dosyada bulunan fotoğrafı inceleyen polis aradıkları kişinin Ali Yücel olmadığını fark etti. Hamide Yücel, oğlunun kalp masajı yapmasına ve sağlık görevlilerin müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

‘Kanepeye itti’

Bilgisayar malzemeleri satan bir işyeri bulunan Ali Yücel, kalp hastalığı bulunan annesinin arkadaşlarını kahvaltıya davet ettiğini belirterek, olay anını şöyle anlattı: “Girişte oturuyorduk. İçeriye elinde silahıyla koşarak biri girdi ve beni tutarak kanepenin üzerine yatırdı. Sesleri duyan annem dışarı çıktı ve “Dur evladım, o benim çocuğum. Nereye götürüyorsun. Ben hiçbir yere bırakmam’ dedi. Polis de bağırarak, ‘Sen bir çekil teyze. Oğlun cinayetten aranıyor’ diyerek annemi kanepeye itti. Sonrasında annem fenalaştı. Bu arada diğer polis elindeki zarfla yanıma gelerek, içinden çıkardığı fotoğrafa ve bana baktı. Sonra da ‘Benzerliğin yok. Sen değilsin. Bize bu adres verildi’ dedi. O anda kalp krizi geçirdiğini öğrendiğimiz annem yere yığıldı, polis, ambulansı aradı, ben de kalp masajı yaptım ancak başaramadım. Annem son nefesini verdi, polislerden davacıyım.”

Haberin Devamı

‘Silahlarını çektiler’

Yaşananlara tanıklık eden Üzeyir Kayahan ise oğlunun arkadaşının daveti üzerine Hamide Yücel’in evine geldiklerini belirterek, “İki kişi kapıyı açtıktan sonra silahlarını çekti. Bir polis Ali’yi direkt kanepenin üzerine yatırdı. O sırada annesi geldi ve oğlunun suçsuz olduğunu söyledi. Ancak onu da kanepenin üzerine ittiler ve Hamide Hanım bu sırada fenalaştı” dedi. Emniyet yetkilileri ise 2 polis hakkında soruşturma başlatılacağını açıkladı.

‘Pişman oldular’

Hamide Yücel’in 6 çocuğundan biri olan ve yan evde oturan Köksal Yücel de polislerden şikayetçi olduklarını belirtirken, Ali Yücel’in o sırada evde bulunan arkadaşı Orhan Kayahan, “Polisler bir anda eve geldi ve silahlarını çıkardı. Çocuklarımız da buradaydı. Olaylar sonunda polis memuru da pişman oldu ama iş işten geçti” dedi.

Yazarlar