Çanakkale ÖLDÜRÜLEN ESKİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YUNUS KOCA İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

ÖLDÜRÜLEN ESKİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YUNUS KOCA İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

01.09.2015 - 14:44 | Son Güncellenme:

.

ÖLDÜRÜLEN ESKİ AK PARTİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI YUNUS KOCA İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Çanakkale’de gıyabi cenaze namazı kılındı.
Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinin Dağkapı semtinde arabasına bindiği sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşunlanan eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca dün hayatını kaybetmişti. Koca için bugün öğle namazını müteakiben Yalı Camii’nde gıyabi cenaze kılındı. Namaza eski Çanakkale Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Orçun Oktay, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Gençlik Kolları Başkanlığı adına açıklamada bulunan Halit Kubilay Fırat, “Mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünü götürün. Kimse size ırkınız ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar. Senin yazdıkların üzerine koyacak bir şey yok Yunus. Rabbim bize senin o güzel hayallerini gerçekleştirmeyi, memleketimizin her yerinde barışı, huzuru ve kardeşliği hakim kılarak, sana kıyan insanlık düşmanlarını kahretmeyi nasip etsin. Rabbim bize, senin gibi ismine yaraşır bir ömür boyu yaşamayı nasip etsin. Rabbim seni cennetine kabul etsin. Şehidimiz Yunus Koca’nın yanı sıra terör olayları neticesinde şehit düşen başta birkaç gün önce henüz 13 yaşındayken şehit edilen Fırat Simpir olmak üzere bütün vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.