Dünya Ölen çocuklarından torunları oldu

Ölen çocuklarından torunları oldu

11.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tek çocuklarını motosiklet kazasında kaybeden İngiliz çift, çocuklarının cansız bedeninden sperm alıp, tüp bebek yöntemi ve taşıyıcı anne sayesinde torun sahibi oldu

Ölen çocuklarından torunları oldu

72 saatte aldılar

Haberin Devamı

50’li yaşlardaki İngiliz çift, 26 yaşındaki çocuklarını motosiklet kazasında kaybetti. Çift, çocuklarının cansız bedenini kazadan 2 gün sonra buldu. Hiç evlenmeyen ve çocuğu olmayan çocuklarının spermini 72 saat içinde alıp, ABD’nin Kaliforniya Eyaleti’ndeki “La Jolla” adlı kliniğinde dondurdu. İngiliz çiftin adını açıklamasa da “Çok zengin ve ünlü bir aile” olduğunu söyleyen La Jolla adlı klinik, 2015’te doğan torun için cinsiyet seçim tekniği kullanıldığını, bebeğin erkek doğduğunu duyurdu. Kliniğin başındaki Dr. David Smotrich, 3 yaşındaki çocuğunun İngiltere’de dedesi ve büyükannesiyle yaşadığını belirtti.

İngiltere’de suç

İngiliz çift, torun sahibi olabilmek için 60 ila 100 bin sterlin (500-850 bin TL) harcadı. Erkek torun istedikleri için bu işlemi ABD’de kendi kliniklerinde yaptırdıklarını açıklayan Dr. Smotrich, çiftin çocuğunun ölmeden önce sperminin kullanımına rıza vermediğini, bu yüzden yapılanın İngiliz hukukuna göre suç işlemiş olabileceğini de söyledi: “Cansız bir bedenden alınan spermle bir bebek dünyaya getirmek çok sıradışı bir olay. Bugüne kadar bunu yalnızca beş defa yaptım. İngiltere’de cinsiyet seçme teknikleri yasal olmadığı için ABD’ye geldiler.”