Gündem Ölen şoförün ailesine tazminat

Ölen şoförün ailesine tazminat

27.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de 6 yıl önce kaza yapıp ölen sürücü Asil Özel’in babası ve annesi sigorta şirketine karşı açtıkları 45 bin TL’lik davayı kazandı.

Ölen şoförün ailesine tazminat

İzmir’de 2008 yılında meydana gelen trafik kazasında bir AVM’de çalışan Asil Özel yönetimindeki otomobil, Mithatpaşa Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezi önündeki demir bariyerlere, daha sonra da ağaçlara çarptı. Kazada, sürücü 22 yaşındaki Asil Özel ve 20 yaşındaki Sevgi Aslan öldü, 28 yaşındaki Fahri Azman ile Alper Azman ve 29 yaşındaki Beyhan Çelik yaralandı.
Sigorta yapılmıştı
Soruşturmayı yapan Cumhuriyet savcısı, ölen Asil Özel hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verip dava açmadı. Avukat Ahmet Seyit Akyüz, Hasan-Demet Özel çiftinin oğulları Özel’in babasına ait otomobille yaptığı trafik kazasında öldüğünü, aracın trafik sigortası bulunduğunu, bu vefat nedeniyle anne babanın oğullarının desteğini yitirdiklerini belirterek, sigorta şirketine karşı İzmir 7’nci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde ilk önce 5’er bin liradan toplam 10 bin lira tazminat talebinde bulundu. Sigorta şirkeninin avuktaları, sürücünün asli kusurlu olduğunu belirtip davanın reddini istedi.
Dava sürecinde alınan bilirkişi raporunda, anne babanın ‘Destek zararları’nın bulunduğunun belirtilmesi üzerine, Avukat Akyüz talep edilen tazminat miktarını baba için 19 bin 190, anne için 25 bin 850 lira olmak üzere toplam 45 bin 44 liraya yükseltti. Hakim Yakup Erkal, zorunlu mali sorumluluk sigortasının tehlike sorumlusunun yakınlarının zararlaranının kusura bakılmaksızın poliçe kapsamında olduğunu belirterek Sigorta şirketinin Özel çiftine talep ettikleri 45 bin 44 liralık tazminatı ödemesine karar verdi. Avukat Akyüz, mahkemenin verdiği kararın emsal olduğunu, bu durumda mağdur olan herkesin dava açabileceğini söyledi.

Yazarlar