Adana Ömer Coşkun'dan “Menengiç Kahvesi Tüketin" Önerisi

Ömer Coşkun'dan “Menengiç Kahvesi Tüketin" Önerisi

07.12.2016 - 11:52 | Son Güncellenme:

.

Ömer Coşkundan “Menengiç Kahvesi Tüketin Önerisi

Bitkiler ve antioksidanlarla ilgili uluslararası ve ulusal bilimsel çalışmaları bulunan Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Dr. Ömer Coşkun, "Yaşlanmaya karşı menengiç kahvesi tüketin" önerisinde bulundu.
Dr. Ömer Coşkun, menengiç kahvesinin hem lezzetli hem de kafeinsiz, doğal, çok özel bir kahve türü olduğunu belirtti. Türkiye’nin Doğu Bölgesi’nde sıkça yetişen menengiç bitkisinin protein, doymamış yağ asitleri, vitamin, mineral ve lif açısından oldukça zengin olduğunu söyleyen Coşkun, “Sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bakır, fosfor, çinko, demir, selenyum minerallerini içerir. Bu değerli bitkiden yapılan geleneksel menengiç kahvesi hem lezzetli hem de kafeinsiz, son derece sağlıklı bir kahve seçeneğidir’’ dedi.

Kanser ve yaşlanmayla savaşıyor
Menengiç kahvesinin içerdiği antioksidan ve fenolik bileşenler sayesinde kalp damar hastalıkları, kanser ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi olduğunun altını çizen Coşkun, "Bu doğal ve geleneksel kahve; solunum yollarına müthiş faydalıdır. Göğsü yumuşatır, nefes darlığı, öksürük, astım-bronşit gibi hastalıklarda çok etkilidir. Mide ağrılarının giderilmesinde, yara iyileşmesinde doğal destek sağlar. İdrar söktürücü özelliği ile böbrek sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca afrodizyak etkisiyle de fark oluşturmaktadır" diye konuştu.