Gündem Ömer’in katillerine müebbet isteniyor

Ömer’in katillerine müebbet isteniyor

07.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Liseli Ömer Fatih Öztürkler’i bıçaklayarak öldüren ve kaçan 19 yaşındaki Mert Z. ve tutuklu zanlı Recep G. (19) hakkında “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi...

Ömer’in katillerine müebbet isteniyor

Ataköy’de “yan bakma” kavgasında 6 kişinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Ömer Fatih Öztürkler’in (17) ölümüne ilişkin iddianame hazırlandı. Öztürkler’i bıçaklayarak öldüren ve kaçan 19 yaşındaki Mert Z. ve tutuklu zanlı Recep G. (19) hakkında “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi. Olayın ardından bir numaralı zanlı Mert Z.’yi siyah lüks bir araçla kaçırdığı öne sürülen amca Dinçer Z. hakkında da suçluyu kayırma suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre Ömer Fatih Öztürkler’in 8 Şubat 2015’te Ataköy’de bir AVM’de arkadaşları ile yemek yediği sırada yan masada yemek yiyen Mert Z. ve arkadaşları ile yan bakma nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Mert Z.’nin yeğeni G.Z., başından hayati tehlike oluşturmayacak şekilde yaralandı. Bu duruma içerleyen Mert Z., arkadaşlarını arayarak olayı anlattı ve arkadaşları Savaş Ö. (19), Onur Bertan T. (19), Barış A. (19), Kerimcan M. (19) ve Recep G.’yi (19) aradı. AVM’ye gelen ve Öztürkler’i aramaya başlayah şüpheliler AVM’nin tuvaletinden çıkan Öztürkler’i kovalamaya başladı. Maktul Öztürkler, Ataköy 5. Kısım’da bulunan pasaja kaçtı. Hemen arkasından şüpheliler Mert Z., Savaş Ö., Recep G. maktulün yanına gittiler. Pasajın dışına çıkan maktulün etrafını çevirdiler. Recep G. maktulü kollarından tuttu. Diğer şüpheli Mert Z. ise elinde bulundurduğu ve ele geçirilemeyen bıçakla maktulü göğüs bölgesinden yaraladı. Bu eylem gerçekleştiği sırada Mert Z.’nin yanında bulunan şüpheliler Onur Bertan T., Kerimcan M., Barış A. bıçaklanma olayının ardından koşarak olay yerinden ayrıldılar.

Haberin Devamı

Mert Z.’nin bıçaklama olayını gerçekleştirdiği, Recep G.’nin maktulün kollarını tutarak bıçaklama olayına yardım ettiği belirtilen iddianamede, “Şüpleliler, Mert Z.’nin eylemini kolaylaştırmak için çağrısına uydular. Eylemin başlangıcından bitimine kadar onun yanında yer aldılar, fikir ve eylem birliği içinde hareket ettiler, kovalamacaya katıldılar, yere düşen maktulü tekmelediler. Mert Z.’nin eylemine engel olmadıkları gibi yaralanan maktulü hastaneye kaldırma girişiminde dahi bulunmadılar. Bilakis eylemi gerçekleştiren asli faile cesaret vererek, birlikte hareket ederek ona manevi destek sağladıkları toplanan delillerle anlaşılmıştır” denildi.

Amcaya 5 yıl hapis

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Öztürkler’in 5 bıçak darbesi aldığı, aldığı bıçak darbeleri sonucu meydana gelen iç kanama nedeniyle öldüğü belirtilen iddianamede, olay yerinden kaçan Mert Z.’nin amcası Dinçer Z.’yi arayarak olayı anlattığı belirtildi. Amca Dinçer Z.’nin siyah renkli BMW marka aracıyla yeğenini alarak sakladığı, yakalanmasını engellediği belirtilen iddianamede, Mert Z. ve tutuklu zanlı Recep G. için “kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet istendi. İddianamede, Savaş Ö., Onur Bertan T., Barış A., Kerimcan M. için “kasten adam öldürmeye yardım” suçundan 15 yıldan 20 yıla, Dinçer Z. için de “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

BABA HARUN ÖZTÜRKLER İSYAN ETTİ: Birileri yardım mı ediyor?

Ömer Fatih Öztürkler’in babası Harun Öztürkler ise iddianameye ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Benim oğlumun katilleri 4 ay oldu, yakalanmadı. Oğlumu bıçaklayan Mert Z. yurtdışına kaçırıldı. Ne hikmetse bunca aydır oğlumun katilleri yakalanamıyor. Katiller neden bulunmuyor? Birileri bunlara yardım mı ediyor? Olay günü Mert Z.’nin yanında Mehmet G. de vardı, kamera kayıtlarında mevcut. Mehmet, eski bir bakanın yeğeniymiş. Mehmet de mahkemeye sevk edildi, tutuklanmadı. Birileri bazı kanalları devreye sokarak bu cinayeti çıkmaza mı sürüklüyor? Katillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz.”

Yazarlar