Samsun OMÜ, MEZUNLARIYLA BULUŞTU

OMÜ, MEZUNLARIYLA BULUŞTU

02.04.2015 - 18:16 | Son Güncellenme:

.

OMÜ, MEZUNLARIYLA BULUŞTU

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 40. yıl etkinlikleri kapsamında mezunlarını bir araya getirdi.
Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezunlar buluşmasına birçok başarılı OMÜ mezunu katıldı. Törene OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Pekdemir, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr.Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “OMÜ yılda yaklaşık 9 bin mezun veriyor. Mezunlarımızdan birçoğu belediye başkanı, önemli futbol adamı, spor adamı, dünya şampiyonu, yüksek kademelerde bürokrat, siyasetçidir. Birçok üniversitede hocalık yapan profesörlerin, doçentlerin, yardımcı doçentlerin önemli bir kısmı OMÜ mezunu. Birçok alanda bu üniversite önemli insanlar yetiştirdi ve yetiştirmeye de devam edecek. Hepimiz OMÜ mensubu olmaktan gurur duyuyoruz. Hepinize bir teklifim var. İkinci bir 40 yılı görmemiz mümkün gözükmüyor ama muhtemelen 50. yılda yine bir tören yapılacaktır. O zaman davet etseler de etmeseler de buraya gelip burada yine buluşalım” dedi.
Rektör Akan’ın konuşmasının ardından OMÜ’de mezun olan tek tek kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yaptılar. Daha sonra kendilerine ‘OMÜ 40. Yıl’ plaketi verildi.
İlk mezunlarını verdiği 1979 yılından bugüne 100 bini aşan mezunu ile toplumsal aydınlanmanın öncüsü olan OMÜ, farklı alanlarda mesleki ve kariyer başarıları elde etti. Mezunların buluşma töreninde OMÜ’den ilk mezun olan Prof. Dr. Cazip Üstün, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Metin Orbay, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Prof. Dr. Yunus Pekdemir, Bosna Hersek İslam Birliği Mostar Jablanica Başimamı Suljo Çikotiç, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Kırgızistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Din İşleri Devlet Komisyonu Başuzman Nurbek Shamraliev, olimpiyatlarda madalya elde eden ilk Türk kadın sporcu Hülya Şenyurt, Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurtdışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen, iş adamı Dr. Ersin Yılmaz ve iş kadını Nevin Ulusoy törene katılarak teşekkür konuşmalarının ardından plaketlerini aldılar.
653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayıp Birinci, Medikal Park Hastanesi Grup Koordinatörü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, eski Avrupa ve Dünya Şampiyonu Milli Grekoromen Güreşçi Selçuk Çebi ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise yoğun programlarından dolayı törene katılamadı.
DEMİR: “OMÜ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Samsun’un ve OMÜ’nün kendisi için çok önemli olduğunu belirten eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, “Bu güzel şehir benim için hüznün ve mutluluğun başkentidir. Acıların ve mutluluklarının en büyüklerini burada tattım. En çok sevdiğim iki insanı yani babamı ve kayınpederimi burada kaybettim. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonluklarımı burada öğrenciyken kazandım. Çocuklarımın annesi sevgili eşimle de burada tanıştım ve evlendim. Bunun için Samsun ve OMÜ bizim için çok önemlidir. Her türlü etkinlikte ve organizasyonda görev almayı emir talep ederim. Ben bu üniversitede öğrenci iken sevgiyi, saygıyı, sabrı, çalışmayı ve mutlaka başarmayı öğrendim” diye konuştu.
Demir, konuşmasının ardından OMÜ Rektörü Akan’a kendisinin öğrencilik yıllarda müsabakalardaki seremonide Türk bayrağını taşıdığı fotoğrafı hediye etti.
ERTUĞRUL SAĞLAM: “İYİ ÖĞRENCİYDİM AMA FUTBOL DERSİNDEN BÜTÜNLEMEYE KALDIM”
Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, “Samsun şehri benim hayatımın çok önemli bir yerinde. Aslen Gümüşhane Torullu olmama, Zonguldak Ereğli’de doğup büyümeme rağmen ülkedeki sporla ilgilenen birçok insan beni Samsunlu olarak tanıdı ve bana ‘hocam Samsunlu musun’ dediklerinde ben de gururla ve samimiyetle ‘evet Samsunluyum’ diyebiliyorum” ifadelerini kullandı.
Futbol yaşantısından dolayı birçok üniversite kazandığını fakat fırsatı olmadığı için gidemediğini belirten Sağlam, “Samsun’a geldim ve burada Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü’nün ilk öğrencileri olarak hem de futbolculuk hayatımda yükseliş dönemimi okulla beraber burada geçirdim. Aslında iyi bir öğrenciydim ama ‘futbol dersinden bütünlemeye kalana’ kadar. Beden eğitim spor öğretmenlerinin ilk mezunları olarak 1994 yılında mezun olduk. Sonra Beşiktaş’a gittim ve futbol oynadığım dönemlerde Sakarya Üniversitesi’nde yüksek lisansa başladım. Yine yoğun bir dönemde oraya da devam edemedim. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra tekrar Samsunspor’a döndüm. İmdadıma yine OMÜ yetişti. Yarım kalan yüksek lisansımı burada tamamladım. Gerek futbolculuk hayatımda, gerekse antrenörlük hayatımda elde ettiğimiz başarıları açıklarken OMÜ’nün bize kattıklarını ve bize öğrettiklerini hep gururla bu başarıların içersine koydum” şeklinde konuştu.
Daha sonra Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, 2003 yılında OMÜ’den mezun olduğu yüksek lisans diplomasını 12 yıl sonra OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan’ın elinden aldı.

Yazarlar