Gündem Önce dizilerde görüldü

Önce dizilerde görüldü

28.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Komisyonu’nun hazırladığı raporda, FETÖ’nün yayın organlarındaki dizi, reklam ve afişler analiz edildi.

Önce dizilerde görüldü

Raporda, FETÖ’nün yayın organlarıyla ilgili şu değerlendirmeler yapıldı:
Samanyolu TV: En büyük başarısını Sır Kapısı, Büyük Buluşma, Beşinci Boyut, Tek Türkiye, Kollama, Şefkat Tepe, Küçük Gelin, Çınarın Gölgesinde, Nizama Adanmış Ruhlar Ekip-1 ve Sungurlar, Ötesiz İnsanlar dizileriyle yakalamıştır.
Sır Kapısı: Yüksek reytingi ve kitleler üzerinde bıraktığı tesir sebebiyle dikkat çekmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. Ahmet Onay, bu tür dizilerin insanlarda takıntılı kişilik bozukluğu geliştirebileceğini, onay risk grubunda bulunanlar için de paranoyaya neden olabileceğini açıklamıştır.
Şefkat Tepe: Dizide, Peygamber Efendimizin ışık huzmesi halinde kamyon kasasına oturtulması infial uyandırmıştır.
Kollama: MHP’ye yapılan kaset operasyonunu (120. Bölüm) ve Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün elinden yetkilerinin alınması (121. Bölüm), Ergenekon davasını “Erkenkondu” adıyla işleyen Kollama dizi filminde, bu hadiselerin vukuundan önce konu edinilmiştir.
Sosyal medya kullanımı: Türkiye’de sosyal medyanın 5. güç hâline gelmesiyle birlikte PDY, bu alanı boş bırakmamak için cemaat tabanına sürekli sosyal medya hesapları açması konusunda propaganda yapmaya başlamıştır.