GündemÖnce saldırı sonra pusu!

Önce saldırı sonra pusu!

11.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristler Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi’ne gece yarısı bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenledi. Bombalı araçtaki teröristin parçalandığı, 3’ü polis 10 kişinin yaralandığı olaydan 6 saat sonra olay yerinde inceleme yapan ekiplere ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis şehit oldu, 2 terörist öldürüldü

Önce saldırı sonra pusu

İstanbul Sultanbeyli’de çitfe terör saldırısı yaşandı. Fatih Polis Merkezi’ne bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında 3’ü polis 10 kişi yaralanırken, yaklaşık 6 saat sonra olay yerinde inceleme yapan ekiplere uzun namlulu silahlar ateş açıldı. Çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken ise açılan ilk ateşte şehit düştü.
İki çocuk babası Çeken’in babasının da polis olduğu öğrenilirken, saldırıları kendilerini “Halk Savunma Birliği” olarak adlandıran bir örgüt üstlendi. Polis merkezinin önceki gün öğle saatlerinde de silahlı saldırıya uğradığını belirten semt sakinleri, patlama olduğu esnada parkın boş olmasının büyük şans olduğunu söyledi.
İstanbul’un göçle şekillenen ilçelerinden Sultanbeyli’de dün terör dehşeti yaşandı. İlçedeki ilk saldırı gece saat 01.00 sıralarında bomba yüklü araçla Petrolyolu Caddesi üzerindeki Fatih Polis Merkezi’ne yapıldı. Yüklü miktarda patlayıcının bulunduğu aracın polis merkezi önünde infilak etmesi sonrası bölge adeta savaş alanına döndü.

Parçalanarak öldü
Patlamanın ardından çıkan yangın polis merkezine de sıçradı. Kısmi çökme yaşanan binanın yakınındaki bazı ev, işyeri ve araçlarda da hasar oluştu. Patlamada biri komiser yardımcısı 3 polis memuru ile 7 vatandaş hafif şekilde yaralandı.
Saldırıyı gerçekleştiren araçtaki terörist de parçalanarak ölürken, infilak eden araçtan geriye sadece küçük bir parçanın kalması ve polis merkezinin önündeki zırhlı polis aracının dahi hurdaya dönmesi patlamanın şiddetini gözler önüne serdi. Bölgede yaşayanlara deprem korkusu yaşatan patlama, semt sakinlerinin büyük panik ve korku yaşamasına neden oldu. Patlamanın ardından olay yerinde toplanan kalabalıktan bir grup HDP İlçe Başkanlığı önüne yöneldi. Grubun binaya taş atması üzerine polis ekipleri engel oldu. Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edilirken, polis merkezine çıkan tüm yollar kapatıldı. Polis helikopteri de havadan bölgede incelemelerde bulundu. Bomba imha uzmanlarının da arasında bulunduğu olay yeri inceleme ekipleri, patlama bölgesinde delil toplama çalışması yaptı.

Aynı yere 2. saldırı
Olay Yeri İnceleme ekiplerinin olay yerinde inceleme yaptıkları sırada bu kez saat 06.50 sıralarında ikinci bir terör saldırısı daha gerçekleşti. Uzun namlulu silahlarla bölgeye gelen 2 terörist çalışma yapan ekiplere ateş açtı. Polis ekiplerinin de karşılık vermesiyle bölgede uzun süren bir çatışma yaşandı. Ara sokaklara kaçan teröristler, saklandıkları bina girişlerinden uzun namlulu silahlarla güvenlik güçlerini yaylım ateşine tuttu.
Ekipler, zırhlı araçlarla ara sokaklara girerek teröristlerin peşine düştü. Saldırganlardan biri Hakdiyen Sokak üzerinde bir evin bahçesinde sıkıştırıldı. Uzun süren çatışma sonrasında terörist bomba hazırlarken bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Diğer terörist ise güvenlik güçleri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Emniyet Müdürü şehit
İlk ateşte ağır yaralanan Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeke , hemen hastaneye kaldırıldı ancak Çeken, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Teröristlerin açtığı ateşle yaralanan bir polis memuru da hastanede tedavi altına alındı. Vurulan polisin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Önce saldırı sonra pusu

Halk Savunma Birliği adlı örgüt üstlendi
Saldırının hangi örgüt tarafından yapıldığına ilişkin emniyetin çalışma ve tespitleri sürerken, teröristlerden birinin üzerinden Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Ayhan Gükçe’ye ait kimlik çıktığı iddia edildi. Emniyet kaynakları ise bu kimliğin sahte bir kimlik olduğunu bildirdi. İlerleyen saatlerde kendilerini “Marksist Leninist Maoist Halk Savunma Birliği” olarak adlandıran bir örgüt twitter hesabından saldırıyı üstlendi.

Önce saldırı sonra pusu

Ateş açarken görüntülendi
Şortlu terörist, uzun namlulu silahla ateş açarken görüntülendi. Silahlı ve bombalı eylemi gerçekleştiren 2 terör örgütü mensubundan 2 uzun namlulu otomatik silah, 2 tabanca, bu silahlara ait 8 şarjör ile çok sayıda fişek ele geçirildiği açıklandı.

Haberin Devamı

‘Park iyi ki o saatte boştu’
2 teröristin cenazesi Adli Tıp Kurumu aracına alınarak morga kaldırıldı. Çatışmanın yaşandığı mahallenin bir sakini, “İşe gitmek için hazırlanıyordum. Evden bir çatışma sesi duyduk. Perdeyi açtığımda polisler korkmayın. Dışarıya çıkmayın. Her şey kontrol altında dediler. Daha sonra 3-4 defa patlama oldu. Evin camları kırıldı. Eve mermiler isabet etti” dedi. Öte yandan karakolun karşısındaki çocuk parkının da geç saatlere kadar çocuklarla dolu olduğunu anlatan mahalleli, “Çocuklarımızla gece bu parkta oturuyorduk. Patlama erken olsaydı hepimiz ölürdük” dedi.

KEŞFETYENİ
Ünlü fenomenin hastane paylaşımı sevenlerini korkuttu!
Ünlü fenomenin hastane paylaşımı sevenlerini korkuttu!

Cadde | 05.05.2025 - 14:51

Ünlü fenomen Yasemin Şefkatli, hastaneden yaptığı yeni paylaşımla takipçilerini korkuttu.

Yazarlar