Ege Önceliğimiz inşaat

Önceliğimiz inşaat

31.05.2017 - 03:21 | Son Güncellenme:

Ayrancılar’da havuzlu site projesini yaşama geçiren Ali Pehlivanoğlu, “Bundan sonra, farklı çalışmalarla inşaat sektöründe olacağız. Ben yapacağım, kızlarım satacak” dedi

Önceliğimiz inşaat

Ege’de gıda sektörünün öncü ismi Ali Pehlivanoğlu, inşaat yatırımlarına ağırlık verecek. Marketler zincirinde sunduğu kaliteli ürünlerle tüketicinin güvenini kazanan Pehlivanoğlu, bu alandaki çalışmalarını yavaş yavaş azaltmayı ve kızları Seren ve İrem Pehlivanoğlu’yla birlikte inşaatta farklı projeler üretmeyi planlıyor.
Yaşamın başladığı Ayrancılar’daki havuzlu sitede geçen hafta törenle anahtar teslimini yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pehlivanoğlu, bu projenin başlangıç olduğunu vurguladı, “2 bloğu hazır olan, 3.’sünün de inşaatı süren projede 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler bulunuyor. Çok özenerek, kaliteye önem vererek hazırladığımız projeyle sakinlerimize farklı bir yaşam alanı sunuyoruz” dedi.
‘Herkesi bekliyoruz’
Satış oranında yüzde 60’a ulaştıklarını kaydeden Pehlivanoğlu, “Dairelerimiz yüzde 35 prim yaptı. Alan kazanıyor. Bu projede toplam 10 blokta 490 daire olacak. Ayrancılar, sürekli gelişen bir nokta. Havuzlu sitemiz, sosyal alanlarıyla kendine özgü bir proje oldu. Yakında burada marketimizi de açacağız. Herkesi bekliyoruz” diye konuştu.
İnşaata önem verdiklerini ve tamamen bu alana odaklanmayı amaçladıklarını belirten Ali Pehlivanoğlu, “Farklı yerlerde projeler üretebiliriz. Buna yönelik hazırlıklarımız var. En kaliteli konutları en uygun fiyata sunarak bu alanda da fark yaratmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Karpuzun göbeğini istiyorum’

Gıda sektöründe çalışmalarını bir süre daha sürdürmek istediklerini vurgulayan Ali Pehlivanoğlu, “Zaman içinde çekilmeyi planlıyoruz” dedi. Cumaovası’nda üretilecek 10 blokluk bir projenin içinde yer alabileceklerini, Alsancak’ta da bir çalışmayı yürüttüklerini vurgulayan Pehlivanoğlu, “Eski mağazanın yerine iş merkezi yapacağız. Temeli attık, iş merkezinin altında yeni mağazamızı dört ay içinde açmayı planlıyoruz” dedi.
‘Çekirdekli sevmem’
İçlerine sindiği takdirde İzmir dışında da çalışma yapabileceklerini kaydeden Pehlivanoğlu, “Amacımız, para kazanmak. Karpuzun göbeğini istiyorum, çekirdekli karpuz sevmem” benzetmesini yaptı.

Kızlarıyla gurur duyuyor

Ali Pehlivanoğlu’nun eşi Zerrin Pehlivanoğlu, eşinin her şeyi çok iyi bildiğini ve titizlikle yaptığını söylüyor. Başarılarıyla daha da iyi yerlere gelecek” diyor. Ailenin iki kızı Seren ve İrem Pehlivanoğlu, İstanbul Beşiktaş’ta, ‘RE/MAX Pier’le emlak sektörüne girdi. 1985 doğumlu olan İrem Pehlivanoğlu, Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrenimi üzerine İtalya’da pazarlama mastırı yapmış. Babasının yanında 4 yıl çalıştığını belirtiyor, “Ondan çok şey öğrendim. Ev değil, ‘güven-bilgi’ satıyorsunuz” diyor. Sabancı Üniversitesi İşletme ve Sanat Tarihi bölümlerinden mezun olan, 1988 doğumlu Seren Pehlivanoğlu da, İngiltere’de, Londra Sotheby’s Institute of Arts’ta Sanat Ekonomisi ve Yönetimi mastır programını tamamladı. Sanat danışmanlığı yaptığını da kaydeden Pehlivanoğlu, “Projelerde hangi eserlerinin yer alması uygun olur düşüncesiyle genç sanatçıların önünü açmak istiyoruz” diyor.

Haberin Devamı

56 mağazaları var

Makedonya İştip’ten 8 yaşındayken Manisa Akhisar’a geldiğini vurgulayan, 1949 doğumlu Ali Pehlivanoğlu, 20 yaşındayken İzmir’e gelmiş ve liseden sonra fark derslerini vererek öğretmen olmuş. 5 yıl öğretmenliğin ardından 6 yıl Henkel’de çalıştığını, bir yıl da bankacılık yaptığını vurgulayan Pehlivanoğlu, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümü’nü de bitirmiş. Henkel’deyken iyi bir çevre edindiğini belirten Pehlivanoğlu, “İlk mağazamız, 14 Haziran 1980’de hizmete açtığımız Üçkuyular mağazası oldu. Üç kardeş olarak 80 mağazaya ulaştık. Ali Pehlivanoğlu, bugün 56 mağazaya sahip. Ali Pehlivanoğlu, sırada Urla ve Nazilli mağazalarının olduğunu kaydediyor, “Gıda işini Türkiye’de benden iyi yapan yok” diyor.

Yazarlar