Gündem Önde dans ve bale, arkada propaganda!

Önde dans ve bale, arkada propaganda!

19.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesindeki FETÖ soruşturmada gözaltına alınan bir şüphelinin savcılık ifadesinde, örgütün kurduğu gençlik merkezlerinde nasıl eleman kazandığını  anlattı...

Önde dans  ve bale, arkada propaganda

“Etkin pişmanlık hükümleri”nden faydalanan kadın itirafçının verdiği ifadelerde, örgütün işleyişine ilişkin önemli bilgilere ulaşıldı. İtirafçı, örgütün İzmir’i “Bornova, Karşıyaka, Hatay ve Buca” olmak üzere dört eyalet şeklinde böldüğünü, üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu yerlerde çok sayıda ev kiraladığını söyledi.

İzmir’in Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde örgütün 2 gençlik merkezi olduğunu, bu merkezlerin iki bölümden oluştuğunu, ön bölümde mini etekli, dekolteli kızlar ile modern görünümlü erkeklerin yer aldığını, bunlara modern dans, resim, keman ve bale gibi kursların verildiğini ifade eden itirafçı, arka bölümde ise örgüt mensubu “abla”ların örgüte eleman kazandırmak için birtakım gizli toplantı ve örgüt propagandası yaptığını aktardı.

Kına gecesi

Örgüte kazandırılan, belirli süre evlerde kalarak eğitim gören ve “abla” pozisyonuna getirilen başı açık kız öğrencilere, “baskı” ve “ödül” sistemiyle zorla başörtüsü taktırıldığını, bunun da gençlik merkezlerindeki “Kına Gecesi” adı altındaki törenle gerçekleştirildiğini ileri süren şüpheli, bu törene herkesin davet edilmediğini söyledi.

Törenin yapılacağı akşam, örgüt üyelerine üst düzey yöneticilerden, SMS’le “Bu gece Karşıyaka’da ‘Kına Gecesi’ töreni var” şeklinde mesaj geldiğinde, o gece bir “abla”nın başörtüsü takacağını anladıklarını söyledi.

Yazarlar