Gündem Önemli olan takımın zaferi

Önemli olan takımın zaferi

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Spor Genel Müdürlüğü müfettişleri hazırladıkları raporda, Avrupa Şampiyonu ‘Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı’nın 2008-2015 yılları arasında antrenörlüğünü yapan Halil İbrahim Köprülü’nün, bir devlet okulunda da öğretmenlik yaptığını belirtti.

Önemli olan  takımın zaferi

Raporda, Köprülü’nün hem Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’ndan hem de bakanlıktan maaş aldığı, bunun kanuna aykırı olduğu kaydedildi. Bunun üzerine federasyon, 2 bin lira maaşı olan Köprülü’nün bugüne kadar kendilerinden aldığı toplam 60 bin liranın faiziyle iadesi için dava açtı. Ayrıca, Ampute Ligi’ni kuran Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun eski başkanı Mustafa Gülpınar’a da Köprülü’ye aracı olduğu için tazminat davası açıldı.

Haberin Devamı

‘Çok emek verdim’

Avrupa Şampiyonluğu ile Türkiye’ye büyük gurur yaşatan Ampute Futbol Milli Takımı’nın mimarı olan Köprülü, başarının tesadüf değil, yılların emeğinin, çok çalışmanın, eğitimin ve projelerin ürünü olduğunu belirtti. Köprülü, “Zor şartlarda kurulan Ampute Milli Takımı’na seçilen oyuncular gazilerden, kazazedelerden ve doğuştan engellilerden oluşturuldu. Bunların önce psikoterapileri sağlandı. Sonra spor hayatları başladı. Tüm bunların oluşması için birçok kuruluştan destek alıp başarılara imza atmaya başladık. Ama ne yazık ki 2015 yılında gerekçesiz ve izahı dahi yapılmadan görevden alındık. Şimdi bizlere ödenen maaşlarımızı faiziyle geri istiyorlar, mahkeme devam ediyor. Bunların hiçbiri benim için önemli değil. Önemli olan Ampute Milli Takımı’nın başarıdan başarıya koşmasıdır” dedi.

Yazarlar