Teknoloji OnePlus 2’nin Kullanacağı İşlemci Belli Oldu

OnePlus 2’nin Kullanacağı İşlemci Belli Oldu

18.06.2015 - 09:42 | Son Güncellenme:

Geçtiğimiz yılın çok konuşulan telefonları arasında yer almayı başaran OnePlus, ikinci halkası ile görücüye çıkmaya hazırlanıyor... Şimdiye kadar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olamadığımız OnePlus 2'nin işlemcisi belli oldu. Reklam mahiyetinde paylaşılan...

OnePlus 2’nin Kullanacağı İşlemci Belli Oldu

Geçtiğimiz yılın çok konuşulan telefonları arasında yer almayı başaran OnePlus, ikinci halkası ile görücüye çıkmaya hazırlanıyor... Şimdiye kadar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olamadığımız OnePlus 2'nin işlemcisi belli oldu. Reklam mahiyetinde paylaşılan bir görsel, cihazda Snapdragon 810 işlemcisinin yer aldığını gözler önüne seriyor. Isınma sorunları ve performans bakımından defalarca kez sorun çıkartan, yapılan iyileştirmelere rağmen hala daha normalden daha fazla ısınan Snapdragon 810, OnePlus 2'nin ana işlemcisi konumunda yer alacak. Cihazın özellikle yazılımsal konuda daha iyi işler çıkartması beklenirken aynı zamanda yapılan revizyon çalışmalarıyla da ısınma sorununun aşılacağı tahmin edilmekte.

Haberin Devamı

Qualcomm markalı işlemcinin Oxygen OS ile bütünleşik halde çalışacağı da söylenenler arasında. Aslında bu ısınma sorununu bir kenara bırakıp işlemcinin diğer yetenekleri hakkında konuşursak olaya biraz daha eşitlik katabiliriz. Zira Snapdragon 810 ile 4K videolar çekmenin önü açılıyor. Bununla beraber yüksek kalitede kamera özellikleri ve 3D oyunlarda daha üst kalite gibi imkanlara erişmek çok daha kolay. Hız konusunda da iyi işler çıkaran 810, çoklu görev ve kullanım hızında da lider. Söylentilere göre 5.5 inç Quad HD ekran ile gelecek olan OnePlus 2, 1080 x 1920 piksel çözünürlüğü sunacak. 3 GB RAM'in yer aldığı telefonda 13 megapiksellik bir kameranın da bulunacağı düşünülüyor. Önce Çin'de ardından da diğer bölgelerde görücüye çıkması ön görülen OnePlus 2'nin 300 - 400 dolar arasında bir etiket fiyatına sahip olacağı tahmin edilmekte.