Teknoloji OnePlus 6, gerçek yaşam testlerinde Galaxy S9+'tan daha hızlı

OnePlus 6, gerçek yaşam testlerinde Galaxy S9+'tan daha hızlı

22.05.2018 - 15:08 | Son Güncellenme:

OnePlus 6 şu anda en son çıkan popüler Android akıllı telefonlardan biri. OnePlus 6 da Apple'ın iPhone X tasarımını ödünç aldı. Özellik anlamında ise OnePlus 6, Samsung Galaxy S9+ ile neredeyse benzer. Peki gündelik kullanımda OnePlus 6 mı yoksa Samsung Galaxy S9+ mı daha hızlı?

OnePlus 6, gerçek yaşam testlerinde Galaxy S9+tan daha hızlı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Amiral gemisi katili olarak anılan Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus'ın yeni telefonu OnePlus 6, geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıtıldı. OnePlus 6 bazı nedenlerden ötürü Android cihazlar arasında öne çıkıyor ki hız bunlardan biri. Yeni bir test ise OnePlus 6'nın gerçekten ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor.

Birkaç gün önce, OnePlus 6'nın basitleştirilmiş bir hız testinde iPhone X, Galaxy S9 ve OnePlus 5T'yi geçtiği görüldü. Ancak YouTube kanalı PhoneBuff'tan çok daha iyi bir karşılaştırma geldi.

Hem OnePlus 6 hem de Galaxy S9+'da testleri yapmak için insan yerine robot kullanıldı. Her iki telefonda da aynı sırayla açılması gereken bir sürü uygulama var. İlk turda, telefonun tüm uygulamaları hızlı tamamlasa da, ikincisi her bir uygulamayı RAM'den ne kadar sürede tekrar yükleyeceğini gösterir.

Haberin Devamı

Her iki telefon, Qualcomm Snapdragon 845 işlemci tarafından desteklenirken RAM söz konusu olduğunda, OnePlus 6 8GB RAM'le Galaxy S9+'tan 2GB daha fazla.
Normalde her telefondan benzer performans beklememiz gerekiyor. Ancak, OnePlus 6 kesinlikle daha hızlı ve testi Galaxy S9+'tan 8 saniye daha erken bitiriyor. OnePlus 6, Android 8.1'i ile kutudan çıkarken, Galaxy S9+ hala Android 8.0 ile geliyor.

Yazarlar