Gündem Online HGS uygulaması ile bakiye ve geçiş ihlali sorgulama

Online HGS uygulaması ile bakiye ve geçiş ihlali sorgulama

15.04.2015 - 15:21 | Son Güncellenme:

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarının nasıl yapıldığını detaylı olarak haberimizde bulabilirsiniz.

Online HGS uygulaması ile bakiye ve geçiş ihlali sorgulama

HGS bakiye sorgulama ve geçiş ihlali sorgulama işlemlerinden bahsetmeye başlamadan önce, ilk olarak HGS yani Hızlı Geçiş Sistemi’nin ne olduğundan kısaca bahsedelim. HGS, vatandaşların, köprü, otoyol ve otoban gibi ulaşım merkezlerinden, kendi araçları vasıtası ile hızlı ve kesintisiz bir şekilde geçmesini sağlayan bir hizmettir. HGS’den önce, OGS uygulaması üzerinden yapılan bu geçiş işlemleri, HGS uygulamasının düzenlenip geliştirilmesi ile isim değiştirmiş ve aynı hizmeti daha kapsamlı şekilde sunmaya devam etmiştir. Bu hizmetten yararlanmak için, HGS uygulamanızı kart ile kullanmak durumundasınız. HGS kartınızı ise, bazı bankalar ve PTT şubeleri aracılığı ile geçiş yapmak için doldurabilirsiniz. Bunun nedeni, köprü ve otobanlarda ücret ödeme noktalarının yer almamasıdır.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA

HGS bakiye sorgulaması nasıl yapılmaktadır?

Köprü ve otobanlardan geçiş yapabilmek için, mutlaka bir HGS kartınızın olması gerektiğini yukarıda söylemiştik. Peki,HGS kartınızın içinde ne kadar geçiş hakkınızın kaldığının bilgisini nasıl öğrenebilirsiniz? Buna göre, HGS kartınızın kalan bakiyesini, aşağıda anlattığımız şekilde olduğu gibi öğrenebilmeniz mümkündür.

Haberimizde daha çok ele alacağımız konu, HGS bakiye sorgulaması işleminin internet üzerinden yapılması yöntemi olacaktır. Ama HGS bakiye sorgulamanızı, PTT şubelerine giderek de yapabilir, ne kadar bakiyeniz kaldığını öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden ise, PTT’nin resmi web adresine giriş yaparak, HGS bakiye sorgulaması işlemlerinizi gerçekleştirebilir ve HGS kartınızda kalan bakiyenizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer HGS bakiye sorgulamanızı, bu şekilde web üzerinden, yani PTT resmi internet adresi üzerinden yapmak istiyorsanız, öncelikle, bakiye sorgulamanızı yapabilmeniz için, konu ile ilgili olan bu sisteme üye olmanız gerekli olacaktır.

HGS bakiye sorgulaması için hazırlanmış olan bu sisteme üyelik işlemleri ise şu şekildedir;

Burada ilk önce, adresine giriş yapınız.

Bir sonraki yapacağınız aşamada, açılacak olan yeni sayfanın üst kısmının sağ tarafında yer alan ve ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ başlığı ile hazırlanmış olan bölüme geliniz.

Devamındaki aşamada ise, yeni bir sayfa açılmış olacaktır. Bu açılan yeni sayfada yer alan ve ‘Üye Olun’, ‘Şifremi Unuttum’ ve ‘Aktivasyon İletisini Kaybettim’ başlıkları ile hazırlanmış olan bölümler içinden, ‘Üye Olun’ yazan başlığa tıklayınız.

Hemen sonraki aşamada, T.C kimlik numaranızı ya da Vergi numaranızı ve kendinizin belirlemiş olduğu şifrenizi, burada yer alan ilgili kısımlara giriniz.

Böylece, sisteme giriş için şifrenizi almanızın ardından, onay işlemleri için tekrar bu şifrenizi yazınız.

Daha sonra, devamındaki aşamada, sayfada yer alan güvenlik kodunu da ilgili alanlara yazınız.

En son aşama olarak da, sayfada yer alan ve ‘Üye Ol’ yazan alanı işaretleyiniz.

Haberin Devamı

Anlatmış olduğumuz bu şekli ile üyelik işlemlerinizi yapmanızın ve ardından sisteme üye olmanızın ardından, artık, HGS bakiye sorgulamanızı aşağıda anlatıldığı şekli ile yapabilir ve HGS bakiyenizin ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Bu durumda, HGS bakiye sorgulaması için izlemeniz gereken yol şöyledir;

HGS bakiye sorgulaması yapmak için ilk olarak, adresine giriş yapınız.

Daha sonra burada, ‘Müşteri Hizmetleri Giriş’ yazan bir sayfa açılacaktır. Bu alanı tıklayınız.

Ardından bu sayfadaki, ‘e-posta’, ‘şifre’ ve ‘güvenlik kodu’ bölümlerini doldurunuz.

Son işlem olarak da, ‘Giriş Yap’ seçeneğine tıklayınız.

Böylece HGS bakiye sorgulamanızı yapabilirsiniz.

HGS geçiş ihlali sorgulama

Web üzerinden, PTT müşteri hizmetleri sayfasına giriş yaparak, yukarıda anlatmış olduğumuz HGS bakiyenizi sorgulatabilirsiniz. Ayrıca, HGS uygulamasını kullanırken, bilerek ya da bilmeden yapmış olduğunuz yasa dışı geçişlerinizi de öğrenebilirsiniz.

Bu durumda, HGS geçiş ihlali sorgulaması işlemlerinizi, yine aynı şekilde, PTT müşteri hizmetleri sayfası olan adresine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik bu platformda, her hangi bir üyelik işlemi yapmanıza gerek yoktur. Sadece, belirtmiş olduğumuz bu sayfaya giriş yaparak; var ise, ceza ya da cezalarınızın tutarını, kesildiği saatini, konumunu, tarihini ve cezanızın ya da cezalarınızın son ödeme tarihlerini örenebilirsiniz. Bu sayede, üzerinden çok vakit geçmeden ve daha fazla zarara uğramadan, HGS geçiş ihlali durumunuzu öğrenmiş ve ona göre tedbir almış olursunuz.