Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve EGM GİB Ödeme İşlemleri

Online Trafik Cezası Sorgulama ve EGM GİB Ödeme İşlemleri

17.03.2015 - 10:40 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. Peki Online Trafik Cezası Sorgulama ve EGM GİB Ödeme İşlemleri nasıl yapılır? Trafik cezası işlemleri hakkında detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online Trafik Cezası Sorgulama ve EGM GİB Ödeme İşlemleri

Araçların trafikte çok daha rahat şekilde seyredebilmesi için kesinlikle trafik kurallarına uygun olması son derece büyük bir önem arz ediyor. Günümüzde tamamen bilimsel ve teknik bilgilere dayalı olarak belirlenen trafik kuralları, sürücülerin ve yayaların trafikte seyrinin çok daha güvenli şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüzde trafik kurallarının ihlalleri durumunda emniyet güçleri tarafından cezai uygulamalar gerçekleştiriliyor. Trafik kuralları ihlallerine yönelik olarak emniyet güçleri tarafından denetlemeler sıklıkla yapılıyor ve yapılan trafik kuralı ihlallerinde araç sürücüne yönelik cezai yaptırımlar gerçekleştiriliyor. Bu trafik cezası ödeme işlemlerinin de ödeme takvimi aralığında yapılması faiz uygulamalarına yol açılmamasını sağlar. 2015 trafik kuralları ve vergi yönetmeliğindeki yeni değişiklikler trafik cezası ödeme işlemlerinin aksatılmasında uygulanan faizlerin daha ağır olmasına yol açıyor. Bu neden ile de trafik cezası ödeme işlemlerini zamanında yapmanız son derece önemlidir.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Trafikte ceza uygulamaları için trafik ekipleri tarafından araç sürücüsü trafik ihlali durumunda durdurularak, trafik cezası uygulamaları gerçekleştiriliyordu. Ancak bunun trafik güvenliğini tehlikeye sokması ve trafikte yoğunluğa yol açması gibi nedenler dolayısı ile trafik cezası araç sürücüsü durdurulmadan yazılarak, kayıtlı adresine posta ile bildirilmeye başlandı. Bu durum trafik cezası ödeme işlemleri esnasında farklı sorunların ortaya çıkmasına yol açıyor. Özellikle de trafik cezası ödeme takvimi öncesinde ulaşmayan trafik cezası postaları trafik cezası ödeme gecikmesi nedeni ile trafik cezasına faiz uygulanmasına yol açıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü araç sürücülerinin yaşadıkları bu mağduriyete engel olabilmek amacı ile gelişen internet teknolojisini en etkin şekilde kullanarak dijital ortamda trafik cezası sorgulama işlemleri yapılabilmesine yardımcı oluyor. Trafik cezası sorgulama işlemlerinin dijital ortamda düzenli olarak yapılması trafik cezası ödeme takvimi öncesinde var olan trafik cezalarının ödenmesine yardımcı oluyor. Trafik cezası sorgulama işlemi için dijital ortamda Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasındaki ‘ Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranından isim, soyisim, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilerek, sorgulama işlemleri tamamlanabiliyor.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik cezası bulunup bulunmadığı, bulunan trafik cezalarının trafik ihlaline söz konusu durum, yer ve saat gibi tüm detaylara bilgilere ulaşılabiliyor. Ayrıca trafik cezası ödeme takvimi ile ilgili olarak da bilgi edinebiliyor. Trafik cezası ödeme işlemleri içinde dijital ortamda Gelir İdaresi Başkanlı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kardı İle Ödeme’ ekranından plaka (özel plaka), T.C. kimlik numarası ve tescil tarihi bilgilerini girerek trafik cezası sorgulama işlemi yapılabiliyor.

Trafik cezası sorgulama işleminin ardından trafik cezası ödeme işlemleri Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı bankalarının kredi kartları ile ödemeyi yapabilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile gün içerisinde 02:00-22:00 saatleri arasında yapabilirsiniz.