Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

Online Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

29.05.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Online Trafik Cezası Sorgulama Ve Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yani trafik cezası bilgilerinizi öğrenmek ya da kontrol etmek için yapabileceğiniz işlemleri bu haberimizde topladık. Üstelik trafik cezası ödeme işlemlerinizi nasıl yapacağınızın bilgisine de, yine bu haberimizi sonuna kadar okuyarak ulaşabilirsiniz.Haberimize, ilk önce, "trafik cezası sorgulama"işlemlerinizi nasıl yapacağınızı anlatarak bir giriş yapalım.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

"Trafik Cezası Sorgulama"İşlemleri

Trafik cezası sorgulama işlemlerinizi tercihinize göre iki farklı şekilde yapabilmeniz mümkündür. Trafik cezası sorgulama işlemleri için düzenlenmiş olan yöntemlerden biri, internet kullanılmadan, diğeri ise internet kullanılarak yapılabilmektedir. Bu doğrultuda, trafik cezası sorgulama işlemlerinizi, az önce bahsettiğimiz ve aşağıda sıraladığımız şekli ile iki farklı yöntemi kullanarak yapabilirsiniz.

İnternet kullanmadan yapılan trafik cezası sorgulama işlemi

Direkt olarak Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) noktalarına başvurunuz ve bu kurum içinde yer alan Trafik Şube merkezleri üzerinden, trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapınız.

Haberin Devamı

İnternet kullanılarak yapılan trafik cezası sorgulama işlemi

İnternet aracılığı ile yapılan trafik cezası sorgulama işlemleri, diğer yönteme göre daha pratik bir yöntemdir ve daha hızlı sonuç almanızı sağlamaktadır. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapmak için aşağıda anlatıldığı gibi yol izleyebilirsiniz;

İnternet aracılığı ile trafik cezası sorgulama işlemlerinizi yapabilmek için başlangıç olarak, http://www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonra burada açılan ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web adresinin ana sayfasının alt bölümünde bulunan, Trafik Cezası Sorgulamayazan tabloya geliniz.

Ardından, bu tabloda, sorgulama yapan kişinin kimlik bilgileri başlığı ile bir bölüm bulunmaktadır. Bu başlığın altında ise; İsim, Soy İsim, T.C Kimlik Numarası ve Doğum Yılı şeklinde başka bölümler bulunmaktadır.

Bir sonraki aşamada, bu bölümleri doldurunuz ve yine bu sayfada bulunan ve Doğrula yazan seçeneğe tıklayınız.

Daha sonra, açılacak yeni sayfada; Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama, Sürücü Belgesine Yazılan Ceza Sorgulama, Tüzel Kişi Ceza Sorgulama, Otoparka Çekilen Araç Sorgulamaşeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak ise, bu bölümler arasından sorgulama yapmak istediğiniz bölümü seçiniz ve trafik cezası sorgulatması işlemlerine başlayınız.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme

Trafik cezası ödeme işlemlerinizi de, iki farklı yöntem ile yapabilmeniz mümkündür. Bu doğrultuda, yöntemlerden biri, internet kullanılmadan yapılan ve diğeri ise internet kullanılarak yapılabilen trafik cezası ödeme işlemleridir.

İnternet kullanmadan yapılan trafik cezası ödeme işlemi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) noktalarına başvurunuz ve bu kurum içinde yer alan Trafik Şube merkezleri üzerinden, trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapınız.

İnternet kullanılarak yapılan trafik cezası ödeme işlemi

İnternet aracılığı ile yapılan trafik cezası ödeme işlemleri, diğer yönteme göre daha pratik bir yöntemdir ve daha hızlı sonuç almanızı sağlamaktadır. İnternet üzerinden trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmak için aşağıda anlatmış olduğumuz gibi yol izleyebilirsiniz;

Burada, trafik cezası ödeme işlemlerinizi yapmak için başlangıç olarak, www.gib.gov.tr bağlantısına yani İnternet Vergi Dairesi resmi web adresine giriş yapınız.

Haberin Devamı

Burada, açılan yeni sayfanın sağ bölümünde bulunan ve,Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi için lütfen tıklayınızyazan alana tıklayınız.

Bu işlemin ardından, burada açılan yeni sayfada bulunan çeşitli bölümler içinden, Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödemeyazan bölümü işaretleyiniz.

Daha sonra, burada yer alan; Plaka, Özel Plaka, T.C Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası ve Tescil Tarihi bilgilerinizin istenildiği alanları doldurunuz.

Son olarak ise, yine bu sayfada yer alan ve tamamyazan seçeneğe tıklayınız.

Böylece, internet aracılığı ile trafik cezası borcu ödeme işlemlerinizi tamamlamış olursunuz.