Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile Online Trafik Ceza Ödeme

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile Online Trafik Ceza Ödeme

04.07.2015 - 16:20 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerinizi online olarak kolayca yapabilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini online yapabilmek ve sorgulama işlemi hakkında ayrıntılı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Kredi Kartı ile Online Trafik Ceza Ödeme

Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile birlikte trafikteki araç sayısındaki yüksek oranlardaki artışlar dolayısı ile oldukça yoğun bir trafik oluşuyor. Bu durumda trafikte pek çok sorunu beraberinde getirirken Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından trafikteki kural ihlalleri başta olmak üzere pek çok soruna ilişkin son derece teknolojik tabana dayalı olan hizmetleri bulunuyor. Özellikle de gelişen teknolojiyi en aktif şekilde kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından mobese kameraları ve Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) gibi tamamen teknolojik tabanlı sistemler kullanmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün trafik denetlemelerinde gerçekleştirdiği bu teknolojik sistemler beraberinde trafik cezası sorgulama hizmetlerinin oluşmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Günümüz modern Türkiye’sinde trafik kurallarının nizami bir hale getirilebilmesi ve daha güvenli bir trafiğin oluşturulabilmesi nedeni ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün teknolojik tabanlı sistemlerinde artık trafik kuralı ihlali tespitinde araçlar durdurulmuyor. Özellikle de araçların trafik kuralı ihlali durumlarında teknolojik sistemler ile otomatik tespit ile aracın plakasının kayıtlı olduğu ikametgah adresine trafik cezası bildirimi gönderiliyor. Trafik cezası sorgulama işlemleri de bu neden ile de dijital platform üzerinde hizmete sunuluyor. Dijital platform üzeride Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen trafik ceza sorgulama hizmeti ile birlikte çok daha pratik bir şekilde trafik cezasının olup olmadığını öğrenebilme fırsatı bulunuyor.

Haberin Devamı

Son yıllarda büyük bir hız ile gelişmekte olan modern internet teknolojisi ile dijital platform üzerinde hizmete sunulan bu online hizmet vatandaşlar tarafından son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden araç sürücüleri trafik cezası sorgulama işlemleri son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi üzerinden trafik ceza sorgulama işlemleri sn derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Araç sahiplerinin bu yeni sistem internet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemleri ile trafik cezalarının olup olmadığını öğrenebilme imkanları da bulunuyor.

İnternet Vergi İdaresi dijital platform üzerinde intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MTV_SORGU adresinden açılabiliyor. Bu adres üzerinde araç sahiplerinin trafik cezası sorgulama işlemleri için internet üzerinde adresinde plaka, varsa özel plaka, T.C. kimlik numarası ya da vergi kimlik numarası ve tescil tarihi bilgileri girilerek, güncel trafik cezasının bulunup bulunmadığı tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor. Üstelik GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası ödeme işlemleri de 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankaların kredi kartları aracılığı ile online olarak yapılabiliyor.

Haberin Devamı

İnternete erişim sağlanabilen her yerden GİB İnternet Vergi Dairesi üzerinde yer alan bu uygulama kullanılarak yapılabilen trafik cezası ödemelerinde tüm trafik cezası ödenebildiği gibi farklı ve parçalı olarak da ödemesi gerçekleştirilebiliyor. İnternet kolaylığında yapılabilen trafik cezası ödeme işlemlerinde araç sahipleri Gelir idaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak saat 02:00-22:00 saatleri arasında kolay bir şekilde trafik cezası ödemelerini yapabiliyor.