Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve Online Ödeme

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Online Ödeme

18.08.2015 - 13:47 | Son Güncellenme:

Trafik cezası borçlarınızı internet üzerinden takip etmek artık çok kolay! İnternet üzerinden yapabileceğiniz trafik cezası sorgulama işlemi ile trafik borç durumunuzu kolayca öğrenebilirsiniz. Ayrıca trafik cezası ödeme işlemi ile de borcunuzu online ödeyebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde!

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Online Ödeme

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online hizmeti özellikle de tüm Türkiye genelinde trafik denetlemelerinde aktif olarak kullanılmaya başlanan dijital sistemlerin yeni bir sonucu olarak öne çıkıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü her geçen gün gelişen teknolojiyi, Türkiye’deki trafiğin daha güvenli hale getirilebilmesi amacı ile aktif olarak kullanmaya başlaması ile birlikte artık çok daha etkin bir denetleme ile trafik kuralı ihlallerinde tespit edilerek, araç sürücülerine otomatik trafik cezası uygulanıyor. Özellikle de Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve mobese kamera sistemleri ile trafik kuralı ihlali tespit eden ekipler tarafından araç plakasına trafik cezası uygulaması, araç durdurulmadan yazılıyor.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Akıllı cihazların günlük yaşamdan kurumsal ve kamusal alanlara kadar yaşamın her anında aktif olarak kullanılmaya başlaması ile yaşamın önemli bir parçası haline gelen internet, geniş ve zengin dünyası içerisinde şimdilerde kamu hizmetlerine de yer veriyor. İnterneti vatandaşa sunmakta olduğu hizmetlerinde en aktif biçimde kullanan kamu kurumlarının dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri vatandaşa önemli avantajlar ve kolaylıklar getiriyor. Hayatın her alanında kendisine yer bulan internet, pek çok yenilikçi avantajı ile de yaşamda önemli kolaylıklar getiriyor. Özellikle de trafik cezası sorgulama hizmeti internette en çok tercih edilen ve kullanılan başlıca online kamu hizmetleri arasında kendisine yer buluyor.

Haberin Devamı

Vatandaşa posta yolu ile iletilen bu trafik cezasının bildirimini dijital platformda da yapan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hem kendi resmi web sayfasında hem de Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında online trafik cezası sorgulama işlemi de trafik cezalarına ilişkin bilgi alabilme fırsatı sunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu online trafik cezası sorgulama hizmeti ile birlikte artık plakaya kayıtlı olan herhangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını güncel olarak öğrenebilme imkanın yanı sıra ayrıca olan trafik cezalarının trafik cezasının niteliği, tutarı, son ödeme tarihi ve faiz uygulamaları gibi tüm ayrıntılarının bulunduğu güncel bilgileri de öğrenebilme imkanı bulunuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi web sayfası üzerinden trafik cezası sorgulama işlemlerini resmi web sayfasındaki ‘online işlemler’ menüsünden erişim sağlanabilen ‘Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’ ekranında kolaylıkla yapabilmek mümkündür. Bu işlem için sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘ad’, ‘soyad’ ve ‘doğum tarihi bilgilerini girmek gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası üzerinden online trafik cezası sorgulama işlemleri ise ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme’ sayfasından yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Bu ekranda vatandaş plaka(varsa özel plaka), ‘T.C. kimlik numarası veya Vergi Kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bilgilerini girerek, ayrıntılı bir şekilde trafik cezası sorgulama ile trafik cezasının olup olmadığını öğrenebiliyor. Ayrıca sayfa içerisinde olan trafik cezalarının ödemeleri de toplu veya parçalı trafik cezası ödeme seçenekleri ile kolaylıkla anlaşmalı bankalar ve kredi kartları ile ödenebiliyor.

Yazarlar