Gündem Online Vergi Borcu Sorgulama Ve Online Ödeme

Online Vergi Borcu Sorgulama Ve Online Ödeme

07.08.2015 - 12:21 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işlemini tüm detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Online Vergi Borcu Sorgulama Ve Online Ödeme

Günümüz modern teknolojisini aktif olarak kullanan kamu kurumlarının online hizmetleri ile birlikte artık pek çok alandaki işlemlerini son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de internet teknolojisinin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde internetteki online kamu hizmetlerinden bulunulan her yerden kolaylıkla güncel kamu işlemlerini gerçekleştirebilir ve bilgi alabilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternette aktif bir hizmet politikası benimseyen en aktif kamu kurumlarından birisi olarak öne çıkan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerindeki İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından onlinevergi borcu sorgulama hizmetlerinden yararlanılabiliyor. Devlete herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatı sunan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasından kolaylıkla ÖTV, MTV ve gelir vergisi gibi vergi sistemlerinden kaynaklı herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını tüm ayrıntılarını öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebeple internette onlinevergi borcusorgulama işlemi vergi mükellefleri tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Haberin Devamı

Günümüz modern teknolojisi ile birlikte artık internete son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor olması sayesinde internetin bulunduğu her yerden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında ise Maliye Bakanlığı bünyesinde devlete herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını onlinevergi borcu sorgulama işlemi ile öğrenebilmek için ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranına giriş yapılması gerekiyor. Bu sayfa içerisinde son derece pratik bir şekilde güncel vergi borcu ayrıntılarını onlinevergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirerek, öğrenebilme imkanı bulunuyor.

İnternette yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında onlinevergi borcu sorgulama işlemi için bazı kişisel bilgilerin girilmesi gerekiyor. Şifrenin ve üyeliğin gerekli olmadığı bu internet sayfasında vergi borcu sorgulama işlemi sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızı/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası’ veya ‘anne kızlık soyadının ilk iki harfi’ ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girmek yeterli oluyor. Böylelikle artık internet kolaylığında GİB vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatından yararlanılabiliyor.