Ekonomi Opel’i Fransızlar satın alıyor

Opel’i Fransızlar satın alıyor

15.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fransız otomotiv üreticisi PSA Peugeot Citroen, General Motors ile, şirketin Avrupa’daki kolu Opel’in satın alınması konusunda görüşmeler yürüttüğü bildirildi.

Opel’i Fransızlar satın alıyor

Alman basınında yer alan haberlerde, bünyesinde Peugeot, Citroen ve DS markalarını bulunduran PSA Grubu’nun, Opel’in satın alımı konusunda GM ile ileri düzeyde görüşmeler yaptığı iddiaları yer aldı. Bunun ardından da PSA, şirketin stratejik ortaklık yaptığı GM ile, bu ortaklığı derinleştirmek ve Opel’in satın alınması da dahil seçenekler üzerinde görüşmeler yaptığını doğruladı. PSA Grubu, “sayısız stratejik inisiyatifler” üzerinde görüşüldüğünü belirtirken, Opel’in PSA bünyesine katılmasının, bunlardan biri olduğunu kaydetti. GM de benzer bir açıklama yaparken, henüz bir anlaşmaya varılmadığını duyurdu.

Haberin Devamı

Devler ligi...

2012 yılında GM ile PSA Grubu bir ortaklığa gitmiş, ancak GM, 2013’te PSA’daki hisselerini satışa çıkaracağını duyurmuştu. Halen ortaklaşa geliştirilen alt yapılara sahip modeller üreten PSA ve Opel’in birleşmesi halinde, Avrupa’da yüzde 16’lık paya sahip büyük otomotiv gruplarından biri haline gelecek.

GM, iflas ettikten sonra 2009 yılında Opel’i satışa çıkarmış, ancak daha sonra bünyesinde bırakmaya ve yeniden yapılandırmaya karar vermişti. Yeni modelleriyle birlikte bu yılın sonuna doğru düze çıkmayı hedefleyen Opel, geçen yıl 257 milyon dolar zarar açıklamıştı.

PSA Grubu ise, İran’a uygulanan ambargo nedeniyle zora girmiş ve 2014 yılında Fransız hükümetinin desteğinin yanı sıra Çinli Dongfeng’in hisse satın almasıyla toparlanmıştı. Şirket, ilk kez kar da etmişti.