Ekonomi Operasyon üssünü izmir’e taşıyor

Operasyon üssünü izmir’e taşıyor

10.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alman sigortacı devi Allianz, Türkiye’de büyüme kararı aldığını bildirdi.

Operasyon üssünü izmir’e taşıyor

Sektör lideri, İstanbul’daki yatırımı Allianz Tower’ın ardından Allianz Kampüs girişimiyle İzmir’e operasyon merkezi kuracak.
Böylece grubun son 8 yılda Türkiye’ye yaptığı yatırım 3.5 milyar TL’yi bulacak. İzmir’in Gaziemir ilçesinde yer alacak yeni Allianz Kampüs’ün inşasının 2018 yılının ilk yarısında tamamlanması planlanıyor.
Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan-Coqui, “Sürdürülebilirlik vizyonumuz, verimli büyüme hedefimiz çerçevesinde büyüyen şirketimizin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere bölgesel yatırım kararı aldık. Allianz Türkiye olarak sektörümüze uzun soluklu yatırım penceresinden bakıyoruz. Müşterilerimizle yoğun çalışan operasyon takımımızın, İzmir gibi Türkiye’nin metropollerinden ve yaşaması en keyifli şehirlerinden birinde hizmet vermesinin servis kalitemize çok olumlu yansıyacağına inanıyoruz” dedi.

‘17 dönümlük’ Allianz Kampüs

Aylin Somersan-Coqui, bu yatırımla bölgede istihdama katkı sağlayacaklarını ifade etti. Somersan-Coqui “İzmir’de kalifiye işgücü zenginliği ve İstanbul’dan gidecek çalışanlarımıza cazip gelecek yüksek yaşam standartları mevcut. Allianz gibi güçlü bir grubun yatırımı da İzmir’de önemli bir istihdam kaynağı oluşturacaktır” diye konuştu.
Gaziemir’de inşa edilecek merkez sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olacak. Doğa ve çalışan dostu olarak dizayn edilen Allianz Kampüs, yeşil alanları, spor sahaları ile 17 dönümlük arsada kurulacak.